От турското министерство на отбраната съобщават, че Той добави, че

...
От турското министерство на отбраната съобщават, че Той добави, че
Коментари Харесай

Още пет кораба със зърно са напуснали украинските пристанища

От турското министерство на защитата оповестяват, че Той добави, че още четири кораба, пътуващи за Украйна, би трябвало да бъдат инспектирани във вторник от взаимния координационен център, основан от Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации в Истанбул.

Един от корабите, които тръгваха във вторник, беше Brave Commander, пренасящ първия товар от филантропична хранителна помощ за Африка от Украйна след нахлуването на Русия. Brave Commander, с 23 000 тона пшеница на борда, отпътува за Джибути с доставки, предопределени за потребителите в Етиопия, сподели украинското министерство на инфраструктурата.

Украйна може да изнесе 3 милиона тона зърно от своите пристанища през септември и в бъдеще може да изнася 4 милиона тона месечно, сподели заместник-министърът на инфраструктурата Юрий Васков.

Въпреки деблокираните пристанища, износът на зърно от Украйна е намалял с 46% на годишна база до 2,65 милиона тона до момента през сезон 2022/23, сподели министерството на земеделието тази седмица. Украйна е изнесла 948 000 тона зърно през първата половина на август, което е спад от 1,88 милиона тона през същия интервал на предходната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР