От този понеделник започват занятията в част от университетите в

...
От този понеделник започват занятията в част от университетите в
Коментари Харесай

Как ще протече учебната година на висшистите при COVID вълната

От този понеделник стартират занятията в част от университетите в страната. Учебната година в УНСС към този момент стартира присъствено. В постройката на университета тази заран на всички студенти и преподаватели им беше измерена температурата. А вътре е наложително да са с сложени маски. Има ли заплаха университетите да преминат още веднъж в отдалечена форма на образование.
Снимка: btvnovinite.bg
Не маските в залите, а вероятността да преминат още веднъж в отдалечена форма притесняваше най-вече студентите.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Според мен е прекомерно евентуално да преминем! И несъмнено се тормозя – за нас електронната форма е доста по-трудно да се възприемат нещата “, споделя студентката Натали Колева.

За да не рискува, Яна Иванова пък непосредствено е записала своята магистратура онлайн.

„ Мисля, че още веднъж ще преминем към отдалечена форма и взех решение този път просто да си спестя всички тези главоболията “, споделя Яна.
Снимка: btvnovinite.bg
От образователното заведение обясниха, че се надяват годината да се организира напълно присъствено.

„ Не е проблем онлайн образованието, само че идва въпроса за живото наличие – повече контакти, опция за въпроси, някои неща просто не може единствено през компютъра да се кажат и създадат “, разяснява ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.
Снимка: btvnovinite.bg
Решението ще взима всеки университет самичък за себе си, изясни министърът на образованието.

„ Другата опция е при внезапно утежняване на обстановката – тогава здравното министерство има право да спре присъствената образователна процедура “, съобщи просветителният министър Николай Денков.

По данни на МОН по-голямата част от университетите ще стартират годината присъствено. Малка част са решили да се образоват през интернет. Като Софийския университет, където единствено осем от 16-те факултета ще са присъствено.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това са факултетите, свързани с естествени науки и медицина. Другите ще имат хибридно образование – в някои случаи става въпрос единствено 1. курс присъствено, а в други – смесени способи “, споделя проф. Атанас Герджиков, ректор на СУ „ Св. Климент Охридски “.

На този декор РЗИ пък стартира да разполага мобилни пунктове за имунизация пред университетите. Такъв към този момент има в УНСС, където към 30% от студентите са имунизирани.

Антиваксъри нападнаха медици в мобилен пункт за имунизация против COVID-19 В УНСС отвори мобилен пункт за имунизация против COVID-19 458 са новозаразените с ковид за последното денонощие Процентът позитивни проби за COVID-19 е над 7,5 Проф. Аргирова: Пикът на четвъртата Коронавирус вълна ще е в средата на октомври 1892 са новите случаи на COVID-19 у нас Отпада ограничаването за престой до 3 дни в Румъния за влизащите от България единствено с PCR тест Вижте къде ще са изнесените имунизационни пунктове през почивните дни Безплатни медикаменти за домашно лекуване на COVID-19 от през днешния ден 1724 нови случая на COVID-19 у нас
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР