От технологичния гигант Apple пуснаха спешен софтуерен ъпдейт, който трябва

...
От технологичния гигант Apple пуснаха спешен софтуерен ъпдейт, който трябва
Коментари Харесай

Актуализирайте своя iPhone: Apple пусна нов ъпдейт след ужасяваща хакерска атака

От софтуерния колос Apple пуснаха незабавен софтуерен ъпдейт, който би трябвало да отбрани милионите клиенти на компанията по света. Повод за това е основаната в Израел компания за кибернаблюдение, която се употребява евентуално още от началото на тази година. Групата за наблюдаване на сигурността на Citizen Lab съобщи пред Reuters, че е разкрила хакерския програмен продукт в телефона на неназован саудитски деятел и че телефонът му е бил инфектиран със шпионския програмен продукт през февруари. Не е ясно обаче дали и още какъв брой други консуматори са били инфектирани.

" Това е безусловно ужасяващо ", съобщи пред NBC Джон Скот-Рейлтън, който е старши откривател в The Citizen Lab, която неотдавна откри софтуерната употреба и уведоми Apple за това. Групата разгласява за това в понеделник.

Ъпдейтът на iPhone е изключително значим поради все по-нарастващата опасност за потребителите, обвързвана с кибертероризъм и кражбата на персонални данни, пишат международните медии.

Инструментът за навлизане, създаден от компанията, се споделя NSO Group и може да разбие системите за сигурност, проектирани от Apple през последните години. След оповестението на информацията от американския софтуерен колос оповестиха, че са отстранили уязвимостта от устройствата си и че всичко към този момент е под надзор.
 Apple възнамерява да създаде 20% повече iPhone от нормалното
Apple възнамерява да създаде 20% повече iPhone от нормалното

Компанията чака мощен интерес към моделите, които ще бъдат показани тази есен

" След като разпознава уязвимостта, употребена от този експлойт за iMessage, Apple бързо създаде и внедри корекция в iOS 14.8. Нашите консуматори още веднъж са предпазени ", комнтира Иван Кръстич, който е началник на Apple Security Engineering and Architecture.

Подобни евентуални хакерски атаки са доста комплицирани и костват милиони долари за развиване, настояват специалистите по кибер тероризъм. Според тях такива офанзиви нормално имат къс период на валидност и се употребяват против съответни хора. Тази инфрмация обаче не работи доста успокоително за милионите консуматори на Apple от целия свят.

" Ние разбираме, че такива хакерски атаки, въпреки и единствено евентуални, водят до боязън при голямото болшинство от нашите консуматори. Затова продължаваме да работим неуморно, с цел да защитим всички наши клиенти и непрекъснато прибавяме нови отбрани за техните устройства и данни ", обявиха от софтуерния колос.
 Следващите iPhone ще могат да се свързват със спътници за незабавни известия и позвънявания
Следващите iPhone ще могат да се свързват със спътници за незабавни известия и позвънявания

Новите модели се чакат в средата на идващия месец

От основаната в Израел компания, която е посочена за виновна за хакерската офанзива, все още нито удостоверяват, нито отхвърлят публично, че стоят зад въпросния програмен продукт. Те разясниха само, че ще продължат да дават на разследващите и правоохранителните органи по целия свят животоспасяващи технологии за битка с кибер терора и престъпността.

За да се предпазят от хакерски офанзиви, потребителите на смарт телефони не би трябвало да кликат върху нищо, което им наподобява необичайно или извънредно. Въпреки това, кибер терористите стават все по-изобретателни. А софтуерните колоси са задължени в действителност да работят неуморно, с цел да защитят своите клиенти.
 $70 милиона откуп желаят хакери, които поразиха над 40 000 компютъра през уикенда
$70 милиона откуп желаят хакери, които поразиха над 40 000 компютъра през уикенда

Изглежда, че това е най-голямата офанзива от сходен вид в историята
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР