От тази вечер започва пръскането срещу комари със самолет по

...
От тази вечер започва пръскането срещу комари със самолет по
Коментари Харесай

Самолети ще пръскат срещу комари, Танева инспектира процеса

От довечера стартира пръскането против комари със аероплан по поречието на река Дунав. Унищожаването на насекомите ще се реализира посредством навсякъде напръскване на засегнатите площи по цялото поречие на река Дунав.
Кампанията ще се извърши посредством авиационно отнасяне за всеобщото заличаване на комарите и попречване разпространяването на заболявания по хората и животните в тези рискови райони. Па тази активност с решение на Министерския съвет бяха отпуснати 2 милиона лв..
Самолетът, който ще пръска над град Козлодуй, ще излети в 19:15 часа от селскостопанската площадка в село Гложене.
Очаква се на площадката при политане на самолета да участват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изпълнителният шеф на Българска организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев.
На държавното съвещание на 3 юли Бойко Борисов съобщи, че " по Дунава от комари, инсекти и въшки е ужасно злополучие ". Той настоя министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, дружно с БАБХ да влязат по отношение на кметовете на засегнатите общини, с цел да може да се реагира неотложно като се провиснал средства и се обезпечи самолетно напръскване.
Самолетите ще летят във вечерните часове, с цел да се опазят пчелите . Преди 4 години огромното напръскване против комари е имало добри резултати.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР