От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофирането под

...
От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофирането под
Коментари Харесай

Бойко Рашков потвърди, че служителка на полицията е съдействала на Георги Семерджиев

От довечера стартира огромна национална акция против шофирането под влияние на наркотични субстанции. Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков на брифинг във връзка тежката злополука в София.

Днес взехме решение да обявим война на всички рецидивисти. Трагедията от през вчерашния ден, сходно на нещастието с Милен Цветков, се дължи на шофирането под влияние на наркотични субстанции и алкохол. Никой не би трябвало да е над закона, безапелационен е министър председателят.

Вътрешният министър Бойко Рашков удостовери, че полицейска служителка е съдействала на обвинения Георги Семерджиев след произшествието .

" Тя има връзки с него, какви са тъкмо - следва да се обясни в хода на следствието. Там (в колата на Семерджиев - б.р.) са открити такива предмети, които са атрибути на служителите на реда - синя лампа, палка. Едва ли има съображение в колата на този човек да има предмети, които се употребяват само от служителите на реда ".

Рашков съобщи, че чака данни и за друга свидетелка, която сега е на разпит и евентуално ще удостовери информацията. На края на брифинга обаче заяви, че дамата не се е явила в следствието.

" Бъдете уверени, че сега, в който се създадат съответните заключения и се потвърди некадърност за осъществяване на полицейски отговорности, аз ще направя всичко допустимо като министър да се разделя с тези чиновници ", безапелационен бе той.



" Ще се постараем да изясним в елементи случая, обвързван със Семерджиев. Включително в случай че има задоволително данни и за съпричастна в избрана степен активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи. Включително всички случаи, за които имаме към този момент подозрения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е предизвикал индиректно този драматичен резултат ", съобщи той.

Рашков заяви още, че Георги Семерджиев е без шофьорска брошура от 2005 година , само че до ден сегашен е управлявал разнообразни МПС. Органите на Министерство на вътрешните работи са предприемали десетки дейности по предходни прегрешения на Семерджиев. Пращани са и преписки до прокуратурата, само че обвиняването ги е прибирало с инструкции за налагане единствено на административни санкции.

" Искам да ви кажа, че през изтеклите 6 години Георги Семерджиев е имал чудесна опция откакто му е отнето свидетелството за ръководство, да се яви на изпит и да получи ново. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи шофьорска брошура от Швейцария. Оттам пък ние получихме данни, че не е издаван сходен документ на български жител ", сподели Бойко Рашков.

Вътрешният министър е разпоредил Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи да предприеме незабавни инспекции по всички случаи, в които Георги Семерджиев е нарушавал закона и, надлежно, дали чиновниците на Министерство на вътрешните работи са си свършили работата.

Георги Семерджиев фактически е бил очевидец по дело за наркоразпространение , само че това никога не го е поставяло в някакво привилегировано състояние, съобщи още Бойко Рашков. Преди време Семерджиев е бил хванат с към половин кг марихуана и към 300-400 грама кокаин, като процесът по този случай не е протекъл по нормалния ред.

" Прокурорът и отбраната на Семерджиев са се договорили на осем месеца отнемане от независимост. Сега се откри, че откакто е излязъл от пандиза, той се води на адрес в пети регион на столицата ( " Оборище " - б.р) и е нямало никакво полицейско наблюдаване във връзка с този човек ", сподели министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР