От тази вечер започва мащабна акция за шофиране под въздействието

...
От тази вечер започва мащабна акция за шофиране под въздействието
Коментари Харесай

Започва мащабна акция срещу шофирането под въздействие на наркотици

От довечера стартира огромна акция за шофиране под въздействието на наркотични субстанции . Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков на изключителна конференция във връзка тежката злополука, случила се в София на 5 юли.

„ Решихме да обявим война на всички рецидивисти зад кормилото, изключително на тези, шофиращи с опиати зад кормилото “ , сподели още Петков.

Мярката е в резултат на тежката злополука, случила се преди ден в София, лишила живота на две дами. „ Никой не би трябвало да е над закона в България “, сподели още министър-председателят.

Петков изрече съболезнования към околните на двете млади дами, които изгубиха живота си при предизивканата от Георги Семерджиев злополука в София. Трагедията от през вчерашния ден, нещастието с Милен Цветков се дължи на наркотични субстанции. Това е част от тъмната страна на нашето общество. Никой не би трябвало да е над закона в България, съобщи той.



Има задоволително данни за съпричастна в избрана степен активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи, разгласи Бойко Рашков.

"Ще излседваме в елементи шофьорската история на този човек. Отделно събираме материали и по друго досъдебно произвеждане против него ", сподели още Рашков.

Той удостовери, че Георги Семерджиев е без брошура от 2005 година Въпреки това оттогава до съдбовната вечер на случая на бул. "Черни връх " е карал разнообразни МПС.

"Предприемани са десетки дейности на Министерство на вътрешните работи против него, в това число са изпращани материали в прокуратурата ", заяви Рашков.

Той сподели още, че е разпоредил група от чиновници на разнообразни звена в Министерство на вътрешните работи да ревизират всички случаи, свързани със Семерджиев. "Те са десетки за миналите 16 години. Трябва да установим какво отношение е взето по отношение на него ", акцентира Рашков.

„ Имаме безспорни данни, че се е постарал да получи шофьорска брошура от Швейцария. С този документ той се е представял при няколко инспекции - при едната е избягал. Този документ, въпреки и подправен, е останал в ръцете на полицейските служители”, добави още той.

В 16:00 часа в постройката на Министерския съвет стартира конференция след състояла се среща на министър-председателя Кирил Петков с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров и с шефа на столичната "Пътна полиция " Тенчо Тенев във връзка на тежката злополука в София на 5 юли .

На 5 юли към 23:00 часа Георги Семерджиев минава с висока скорост на червен светофар и удря таксиметрова кола, а по-късно се забива в асансьор на метростанция "Европейски съюз ". От мощния удар таксито се разцепва на две половини, едната от които удря и убива на място две млади дами - на 22 и на 26 години.

36-годишният някогашен футболист Георги Семерджиев, бяга от мястото на случая и е разгласен за общодържавно търсене. Той е престъпно проявен, с отнета шофьорска брошура, с над 50 пътни нарушавания, в това число и с опиати, разкриха от полицията.

Предстоят голям брой експертизи, които ще обясняват редица елементи – от скоростта, с която е ръководен автомобила, кръвна проба на арестувания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични субстанции, валидността на свидетелството му за ръководство, издадено в чужбина, сменените регистрационните табели. Същевременно следствието продължава и в посока установяването на самоличността на негов сателит. На стадия е конкретизирано, че същия ден 36-годишният е направил още едно пътнотранспортно нарушаване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР