От тази вечер в Перник отново има топла вода. Регионалната

...
От тази вечер в Перник отново има топла вода. Регионалната
Коментари Харесай

Възстановиха подаването на топла вода в Перник

От довечера в Перник още веднъж има топла вода. Регионалната екоинспекция анулира заповедта си за прекъсване на двата парогенератора в Топлоелектрическа централа Република в града. Преди седмица те бяха спрени, откакто инспекция откри, че в централата има 90 тона забранен тип гориво - биомаса.

Перник

В 8 часа сутринта инспекторите от Регионална инспекция за опазване на околната среда влязоха в централата и отстраниха пломбите на двата парогенератора, които към този момент стартират работа. Необходимо е обаче софтуерно време, с цел да се затопли водата и да стигне до домовете на 20 000 перничани.
Любомир Спасов - изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа " Република ", Перник: Нужни са още 12 часа до момента в който водата стигне до жителите, тъй че тази вечер до 22 часа ще усетят топлината в тръбите.
На тази площадка в Топлоелектрическа централа Република в Перник бяха открити 90 тона плява, биомаса която е забранен тип гориво. От началото на седмицата те бяха извозени. Това даде съображение на специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда да анулират възбраната и двата парогенератора да проработят.

За да се подсигурява обаче че топлоцентралата няма да употребява забранен тип гориво и в бъдеще, от през днешния ден чиновниците от районната екоинспекция ще имат 24-часово наблюдаване.

Кметът на Перник Вяра Церовска през днешния ден не можа да отговори от кое място тъкмо идва замърсяването на въздуха в града.
Вяра Церовска, кмет на Перник: Тук са виновните институции. Те би трябвало да кажат дали и кой е замърсител на въздуха на перничани. Мога да кажа, че беше обезпокоително за перничани - фактът, че мирише, фактът, че е нечист въздухът.Анелия Дренска - РИОСВ-Перник: Драстични замърсявания на въздуха в Перник не са установени от съществуващите автоматизирани станции. Имаше един интервал на в действителност неприятни миризми и това беше мотив да се създадат тези инспекции, освен на Топлоелектрическа централа Република, а на доста предприятия в района.
За момента никоя от виновните институции в града не е безапелационна от кое място идва замърсяването на въздуха в Перник. Проверките на Регионална инспекция за опазване на околната среда не престават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР