От тази сутрин започна поставянето на нови пътни знаци по

...
От тази сутрин започна поставянето на нови пътни знаци по
Коментари Харесай

Най-после! Отклоняват тежкотоварните камиони от северния път Монтана-Видин

От тази заран стартира слагането на нови пътни знаци по северния път Монтана - Видин през монтанските села Студено буче, Доктор Йосифово, Славотин, Смирненски, Дъбова махала и град Брусарци, с които се не разрешава прекосяването на тежкотоварни камиони, заяви за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Монтана Ванина Вецина, която персонално е участвала на слагането на първите знаци.
Вецина посочи, че до края на седмицата всички знаци ще бъдат инсталирани и ще има надзор от страна на полицията за прекосяване на тирове. По този метод ще бъде изпълнено желанието на хората от въпросните села трафикът на камиони от София към моста над Дунав при Видин - Калафат да бъде отклонен по основен път Е-79. Тя напомни, че северния път е по-къс с 20 километра от Е-79, само че е по-тесен, построен е за леки коли, а не за камиони. Въпреки това доста водачи на тежкотоварни коли избират северния път пред Е-79, тъй като пестят гориво и време.
По този метод обаче хората в селата по северния път са подложени на непрестанен стрес от висок звук, непрекъснати произшествия със съборени от тирове огради и къщи, разрушен път и инфраструктура към пътя. Хората от тези села са подавали неведнъж тъжби до регионалната администрация и други държавни институции, само че години наред тези тъжби са оставали без никакъв резултат. „ Смятам, че хората имат право на спокоен живот без звук и стрес от преминаващи с огромна скорост към домовете им камиони “, разгласи Вецина. Тя заяви, че по време на инспекцията през днешния ден през шосето в село Студено буче са минали десетки тирове и разяснява, че след седмица това няма да е по този начин.
На 28 май в дома на възрастен човек в село Доктор Йософово влезе тежкотоварен камион, чийто водач изпуснал завой. По знамение 89-годишният собственик остана незасегнат, тъй като в този миг отишъл до магазина за самун. Възрастният човек е оказал първа помощ на водача на камиона и повикал медицински екип да го откара в болница в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР