От тази сутрин САЩ започнаха да събират по-високи, 25%-ни мита

...
От тази сутрин САЩ започнаха да събират по-високи, 25%-ни мита
Коментари Харесай

САЩ с по-високи мита за китайските стоки, пристигащи по море

От тази заран Съединени американски щати започнаха да събират по-високи, 25%-ни мита върху огромна част от китайските артикули, идващи по море в американските пристанища, оповестява " Ройтерс ".

Мярката ожесточава още повече комерсиалната война сред двете водещи стопански системи в света и провокира ответни дейности от страна на Пекин.

По-високите мита обгръщат доста потребителски артикули от Китай - модеми за интернет и рутери, печатни платки, мебели, прахосмукачки, осветителни тела и други

На 10 май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи нарастване на митата за лист с китайски артикули на стойност 200 милиарда $. Той въпреки всичко даде гратисен интервал за транспортираните по море товари, които са отпътували от Китай преди тази дата и митата за тях оставаха на предходните 10%-ови равнища.

На 15 май кабинетът на Американския търговски представител дефинира краен период 1 юни за тези артикули да дойдат в Съединени американски щати, след което американските гранични управляващи ще стартират да събират 25-процентни мита по пристанищата си.

В отговор по-рано през днешния ден Китай стартира да събира по-високи мита върху по-голямата част от листата с американски артикули за 60 милиарда $.

Пекин планува и въвеждане на спомагателни 20-процентни и 25-процентни мита за повече от половината от 5140-те американски артикули, които са наранени от мярката на Съединени американски щати. Преди това върху тях бяха наложени спомагателни мита от 5% и 10%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР