От тази седмица в България е налична педиатричната ваксина Comirnaty

...
От тази седмица в България е налична педиатричната ваксина Comirnaty
Коментари Харесай

Доставиха първите COVID ваксини за деца под 4 години

От тази седмица в България е налична педиатричната ваксина Comirnaty за първична имунизация против COVID-19 за деца на възраст от шест месеца до четири години. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Ваксината съдържа истинския вариант на SARS-CoV-2. Схемата на използване се състои от три дози, като втората се ползва три седмици след първата, а третата се ползва минимум осем седмици след втората, показаха от здравното ведомство.
Ваксините ще се ползват в избрани от районните здравни инспекции лечебни заведения. За ваксиниране на децата е належащо авансово записване. Подробна информация е оповестена на интернет страниците на здравните инспекции.
Също от тази седмица е налична и рекомбинантна ваксина против COVID-19, която се употребява като спомагателна (бустерна) доза. Ваксината е VidPrevtyn Beta и е от производителя " Санофи-Пастьор ". Одобрена е за приложение единствено за лица на и над 18-годишна възраст и се ползва минимум четири месеца от приключена първична имунизация или бустерна доза в избрани от районните здравни инспекции лечебни заведения и след авансово записване. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР