От тази седмица официално си имаме нов най-богат човек на

...
От тази седмица официално си имаме нов най-богат човек на
Коментари Харесай

Как Джеф Безос стана най-богатият човек на света

От тази седмица публично си имаме нов най-богат човек на света. Дългогодишното царуване на Бил Гейтс на челното място среща съпротивата на основателя на Amazon. И Джеф Безос излезе като победител от тази борба на милиарди.

Нетното положение на 54-годишния бизнесмен се прави оценка от Forbes на 151.4 милиарда $. Последните няколко милиарда са насъбрани единствено в границите на няколко дни, с помощта на акцията за понижения в Amazon - Prime Day.

Тези обстоятелства вършат Безос освен най-богатия човек на света в този миг, само че и в последните 30-40 години, откогато Forbes води своята статистика. А разликата сред създателя на Amazon и Бил Гейтс става все по-сериозна.

Нетното положение на съоснователя на Microsoft в този момент се прави оценка на 93.8 милиарда - с близо 58 милиарда по-малко. Все отново, длъжни сме да отбележим също, че Гейтс е дарим близо 35 милиарда за щедрост в последните 20-30 години.

 Бил Гейтс

Бил Гейтс

Джеф Безос - от дъното до върха

Най-големият онлайн магазин Amazon започва като план на 30-годишния тогава Безос. В един дребен гараж, с първичната концепция да се продават книги. Джеф сигурно се е надявал, само че едва ли е вярвал, че и най-смелите му фантазии ще се осъществен.

Четири години по-късно първият милиард е трансфериран , а името му попада в листата с 400-те най-богати американци. От тогава до през днешния ден активността на онлайн колоса се разраства непрекъснато. Днес той доставя и хранителни артикули, като употребява дронове, вместо куриери.

Няма по какъв начин да пропуснем и производството на Kindle и Echo - читател за електронни книги и джаджа, която прави дома ни интелигентен. А самата тя също е толкоз интелигентна, че даже от време на време ни се надсмива.

 Гласовият помощник Alexa се смее на притежателите си
Какво се случва с Amazon Alexa

Пореден гаф на Amazon

От 2000 година Безос е и изпълнителен шеф освен на най-големия онлайн магазин, само че и на галактическата компания Blue Origin . В тази сфера конкуренцията му е главно в лицето на Илон Мъск и неговата Space X, а фантазиите и на двамата са ориентирани към Космоса и галактическия туризъм.

В листата с компании, които има, се подреждат и IMDb, вестникът New York Post и още над 20. Не може да му се отхвърли на Безос, че има сполучлив бизнес усет.

 Снимка 369249

А какво остава стрито

Отвъд безупречния костюм и строгия взор, които от време на време е подправен с половинчата усмивка, се крие една друга персона.

Истинското име на Джеф Безос е Джефри Престън Йоргенсен. Когато идва на бял свят в Ню Мексико, майка му е на 17 години , още ученичка. Тя се разделя с татко му и се омъжва наново за кубинския мигрант Мигел Безос, който осиновява хлапето.

Семейството емигрира в Съединени американски щати и Джеф приключва университета в Принстън. След това получава редица оферти за работа, само че през 1994 година взема решение, че стартира личен бизнес.

Написва бизнес проекта си по време на пътешестване от Ню Йорк до Сиатъл, а името на компанията, както евентуално и сами се досещаме, идва от това на река Амазонка. Инвестира 300 хиляди $ , взети от родителите му, с цел да започва Amazon.

 Джеф Безос желае да окупираме Луната
Джеф Безос желае да окупираме Луната

Това звучи много като Илон Мъск

По целия този път към върха, Безос има мощна женска опора. От 1993 година той е женен за МакКензи Безос. Двамата са дружно към този момент 25 години и имат четири деца. А Джеф е надалеч от медийния облик на Мъск, който постоянно попада в светските летописи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР