От тази нощ в Западна България дъждовете ще започнат да

...
От тази нощ в Западна България дъждовете ще започнат да
Коментари Харесай

Дъжд, вятър и сняг на много места във вторник

От тази нощ в Западна България дъждовете ще стартират да се усилват и последователно да обгръщат и централните елементи на страната. Във вторник в цялата страна ще бъде облачно с валежи. Сутринта в западните региони вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Така още преди обяд дъждовете ще стартират да минават в сняг, а до вечерта тук-там ще се натрупа и снежна завивка, добавя Нова тв.

На изток към момента ще духа мощен югоизточен вятър и до края на деня преваляванията ще останат от дъжд. На места е допустимо и да прегърми. Това е и повода във всички области на Западна и Централна България да е в действие жълт код за рисково време. В областите Благоевград, Смолян и Кърджали кодът е от втора степен заради значителни превалявания с количества до 50 литра на квадратен метър.

Заради захлаждането и минималните и оптималните температури ще са със сходни стойности. На запад те ще са едвам 2-3 градуса, а край морето ще доближават 13 -14.

В планините бързо ще става студено и до вечерта преваляванията на всички места ще преминат в сняг. Очаква се да се натрупа и снежна завивка, като в по-високите елементи тя ще доближи 20-30 сантиметра.

Сутринта температурите в курортите към момента ще са позитивни, само че следобяд вятърът бързо ще се намаляват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР