От Световната здравна организация (СЗО) обявиха в петък, че ще

...
От Световната здравна организация (СЗО) обявиха в петък, че ще
Коментари Харесай

СЗО нарече новия вариант на коронавируса Омикрон

От Световната здравна организация (СЗО) оповестиха в петък, че ще класифицира новия вариант B.1.1.529 COVID-19 като " вид на безпокойствие " и го отбелязя с гръцката писмен знак " омикрон ", оповестиха АП и FOX News. Съобщението бе направено след незабавна среща на техническа консултативна група по отношение на развиването на вируса SARS-CoV-2.

Вариантът Омикрон има огромен брой разновидности, някои от които са притеснителни. Предварителните данни допускат нараснал риск от наново заразяване с този вид. Броят на случаите на този вид наподобява нараства в съвсем всички провинции в Южна Африка, съгласно Организацията. Консултативната група на СЗО ще продължи да прави оценка разновидността и ще оповестява всички нови открития с държавите-членки и на обществеността, в случай че е належащо.

Организацията приканва страните да подобрят напъните за наблюдаване и секвениране, с цел да схванат по-добре циркулиращите разновидности на SARS-CoV-2, да показват цялостни геномни последователности и обвързваните с тях метаданни в обществено налична база данни, да рапортуват на СЗО първични случаи и клъстери, свързани с вид на рискова зараза, посредством механизма на Международните здравни правила.

" На хората се припомня да подхващат ограничения за понижаване на риска от COVID-19, в това число потвърдени обществено-здравни и обществени ограничения, като носене на маски, поддържане на хигиена, съблюдаване на физическа отдалеченост и имунизиране ", заключи СЗО.

Припомняме, че регулаторът на медикаментите в Европейския съюз разгласи, че само че е " прибързано " да се каже дали ще са нужни обновени ваксини за битка с него, съобщи " Франс прес ".

" Европейската организация по медикаментите (EMA) счита, че сега е прибързано да планува нуждата от приспособена ваксина с друг състав, с цел да се оправи с този нововъзникващ вид ", се споделя в изказване на ЕМА.

Световните управляващи реагираха с паника на новия вид на ковид, открит в Южна Африка. Държави в Европейски Съюз, Англия, както и доста азиатски страни, до момента в който учените се пробват да схванат дали разновидностите на варианта са устойчиви на имунизациите. Световната здравна организация (СЗО) обаче предизвести да не се подхващат прибързани ограничения.
 Белгия удостовери първи случай на новия африкански Covid вид
Белгия удостовери първи случай на новия африкански Covid вид

Неваксинирана млада жена със признаци след пътешестване до Египет през Турция, това е и първи доказан случай в Европа

Седмици ще бъдат нужни на учените да схванат въздействието на новия вид на ковид. Усилията са ориентирани към това да се разбере какви са разновидностите и по какъв начин ще се отразят на заразността на вируса, съобщи представителят на СЗО Кристиан Линдмайер.

Той акцентира, че страните би трябвало да продължат да употребяват метод, учреден на оценка на риска и научната информация при определянето на ограниченията за пътуванията и да не бързат с налагането на ограничавания поради новия вид на ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР