От страна на БСП бяха ангажирани зам-председателят Кристиан Вигенин, който

...
От страна на БСП бяха ангажирани зам-председателят Кристиан Вигенин, който
Коментари Харесай

БСП разширява политическата си география


От страна на Българска социалистическа партия бяха ангажирани зам-председателят Кристиан Вигенин, който дава отговор за интернационалната активност,и председателяТ на 9 ОПО-район " Триадица " Ивайло Маринов, който пък движеше цялата процедура по учредяването на организация. Предците на сегашните поданици на града са български преселници от сливенското село Твърдица и близките след Руско-турската война през 1828 - 1829 година.

Корнелия Нинова акцентира, че българите в чужбина са извънредно значими и Българска социалистическа партия има съответни оферти и ограничения за тях.

“В платформата сме записали нова Стратегия за българите в чужбина, която да даде по-добро взаимодействие и да предизвиква присъединяване, и приноса на българите, живеещи в чужбина, в развиването на страната” добави водачът на левицата. По думите й тази тактика би трябвало да подсигурява обществените и трудовите права на българите в чужбина, да сложи акцент върху образованието и да запази българския дух и обичаи.

" Целта за учредяването на новата ОПО на Българска социалистическа партия е обединяване на всички дейни хора с българско съзнание, запазване на националната ни еднаквост, за опазване на българската нематериалност, обичаи и традиции, гласеше известието на Георгий Попов за медиите. За да може с общи старания да събудим интереса към нашата прародина България, да повдигнем духа на бесарабските българи, да обединим всички, носещи българщината в сърцата си, дружно да съумеем да създадем живота на хората по-добър освен на думи, само че и на каузи ".

На срещата той описа, че град Твардица с население от 5500 души се намира в така наречен червен пояс на Южна Молдова, който гласоподава за социалистите. Не инцидентно те са болшинство в Народното събрание в Кишинев. По думите му от 70-хилядите етнически българи в Молдова над 87% гласоподават за нейните социалисти и той чака висока поддръжка и за Българска социалистическа партия на идните на 11 юли избори. За този избор са основани четири изборни секции, една от които е точно в Твардица. Градът и регионът са безмитна зона от 1997 година, в тях действат 5 завода, единият от който тухларна фабрика, а другите са от винения и преработвателен бранш, сподели още молдовският представител на Българска социалистическа партия. По думите му икономическата обстановка не е лесна и локалните младежи емигрират на открито в търсене на работа.

В отговор Корнелия Нинова разказа динамичната политическата обстановка в България, като посочи, че на финалната права са трите партии, измежду които и Българска социалистическа партия. Лидерката на Българска социалистическа партия обаче счита за обезпокоително, в случай че след вота не бъде образувано държавно управление и се отиде на нови предварителни избори. Това ще бъде тежко за България и ще отсрочи решаването на наболели проблеми, като бюджетните. А и хората се умориха от избори, счита Нинова. Тя акцентира, че следва още 4 партии да влязат във към този момент 16-партийната лява коалиция. Като проблеми лидерката акцентира страха измежду възрастните хора от машинното гласоподаване, което обаче е гаранция за почтени избори.

Нинова се надява Българска социалистическа партия да активизира още към 100 000 гласа на възрастни гласоподаватели, които се въздържаха от предходното гласоподаване поради КОВИД-епидемията.

Тя призна, че " нашата работа не е на нужното равнище " по отношение на българите в чужбина, само че имаме и упоритостта това да се промени.

Нинова съобщи, че не харесва позицията на работодателите, изразена от срещата й с тях по-рано тази седмица. Според нея, обезпокоително е, че те търсят непозната работна мощ от Индия или Филипините, а подценяват българите. По думите й задачата на Българска социалистическа партия е да върне българите.

На гостите бяха подарени български книги за културния център в Твърдица. Те насочиха покана към Нинова за среща там, която тя одобри с признателност.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР