От Столична община дни преди парламентарните избори започнаха процедура по

...
От Столична община дни преди парламентарните избори започнаха процедура по
Коментари Харесай

Столична община си връща 12 дка от Борисовата градина

От Столична община дни преди парламентарните избори започнаха процедура по връщане на 12 декара от Борисовата градина за публично прилагане - махат оградата на.

За началото на процедурата заяви кметът на София Йорданка Фандъков а пред БиТиВи. Инициативата е взаимно с кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков и на основния проектант на София. 
 Възстановяват емблематичната къпалня „ Мария Луиза “ в столицата
Възстановяват емблематичната къпалня „ Мария Луиза “ в столицата

Басейнът е затворен към този момент от над 16 години

" Това беше дълъг развой, който стартира с юридически разбор, който разпоредих да се направи . Моите сътрудници ще влязат още от през днешния ден да създадат оглед и тази част да може да се употребява от софиянци ", изясни Фандъкова.

Заедно с връщането на парцела е значимо и къпалнята да бъде възобновена . Има интерес от притежателите. Ако това се случи и то е по разпоредбите - да няма никакво ново строителство, а единствено възобновяване, би било добре за града, добави Фандъкова

" Свободен достъп ще има незабавно след премахването на оградата. Помолили сме от " Паркове и градини " да извършат обзор на растителността, където би трябвало да се облагороди, с цел да бъде безвредно за достъп ", изясни районният кмет Трайчо Трайков. 
 С вишка и полиция отстраняват автокъщата в Борисовата градина Обновена
С вишка и полиция отстраняват автокъщата в Борисовата градина

Делата продължиха 2 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР