От сряда депутатите ще гласуват чрез електронната система, която ще

...
От сряда депутатите ще гласуват чрез електронната система, която ще
Коментари Харесай

Връщат пултовете за гласуване в старата сграда на НС

От сряда депутатите ще гласоподават посредством електронната система, която ще бъде върната в остарялата постройка на Народното събрание. Това заяви ръководителят на Народното събрание Ива Митева в отговор на апел от депутата от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов.

" Ако ще се работи в тази постройка, да се въдвори електронната система ", изиска Иванов. " Всички от ляво и от дясно пледираха преди изборите за машинно, електронно гласоподаване, а ние се върнахме в римския парламент, където се гласоподава с повдигане на ръка нагоре и надолу ", уточни той.

Според Иванов не може значими решения като проверка на страната да бъдат взимани по този метод.

" Видях сътрудници, които гласоподават два пъти - веднъж срещу и веднъж „ Въздържал се " ”, уточни той.

" Предприети са всички дейности, системата ще бъде инсталирана до неделя. В сряда ще работим със система и монитори ", сподели в отговор ръководителят на Народното събрание Ива Митева.

„ Стандарт ” напомня, че от септември предходната година народните представители се реалокираха в новата пленарна зала – в постройката на някогашния партиен дом. Тя бе главно ремонтирана. От тогава, до четвъртък, когато започва 45-ия парламент, историческата постройка на Народно събрание бе затворена, доста мебели прибрани на склад, а електронната система бе преместена в някогашния партиен дом. Със известието, че системата се връща в историческата постройка, стана ясно, че новото национално заседание ще продължи да заседава в остарялата постройка, както настояха новите партии в Народно събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР