От средата на миналата година глобените са двойно повече.Расте броят

...
От средата на миналата година глобените са двойно повече.Расте броят
Коментари Харесай

Двойно повече глобени за шофиране без винетка за миналата година

От средата на предходната година санкционираните са двойно повече.

Расте броят на водачите, които карат без винетка. От средата на предходната година санкционираните са двойно повече, изясняват от Европейския център за транспортни политики.

„ За 12 календарни месеца - от ноември 2021 година до ноември 2022 година, са регистрирани близо 896 000 нарушавания за водачи, които са управлявали без винетки, като това не са брой коли без винетка, това са хора, които по един, два, може и три пъти са били засечени да карат без винетка ”, изясни Диана Русинова, предава Нова тв.

Ръстът на извършители се вижда от май месец предходната година. „ Двойно се усилват. Ние го отдаваме на по-скоро този обичайния трафик от чужбина, пътуващите за Турция, само че по-късно ни направи усещане, че през август, септември, октомври, ноември, тези нарушавания не понижават. Запазват се към 70 000 броя нарушения приблизително месечно. Това демонстрира две неща. Безспорно системата работи. Второто нещо е, че очевидно хората всеобщо не помнят от кой момент, докога важи винетката ”, добави Русинова.

Проблемът с електронните винетки е, че няма стикер, който да се залепва на стъклото. Така хората не помнят по кое време изтича той. „ И по този начин доста водачи не помнят по кое време им изтича винетката и действително те, в случай че не си ревизират в електронната система, няма по какъв начин да схванат тъкмо по кое време изтича. Има и доста недобросъвестни водачи ”, добави специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР