От средата на март националният превозвач България Еър работи съобразно

...
От средата на март националният превозвач България Еър работи съобразно
Коментари Харесай

Ето какви мерки взе националният авиопревозвач в борбата с епидемията

 От средата на март националният транспортьор " България Еър " работи съгласно всички рекомендации на здравните управляващи, като въведените ограничения дават отговор напълно на оповестените през вчерашния ден рекомендации от Европейския съюз. Авиокомпанията е открила нужната организация, с цел да се обезпечи отдалеченост от 1,5 метра сред пасажерите. За моментите, когато това не е допустимо, от Европейски Съюз предлагат на пасажерите да мият по-често ръцете си. За задачата на борда са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти.

Същата организация за съблюдаване на безвредна отдалеченост е съответно обезпечена и от летищните оператори. Паралелно с термокамерите, през които всеки пасажер би трябвало да премине, чек ин гишетата на летище София са оборудвани с плексиглас стъкла. За да се лимитират оптимално обществените контакти, " България Еър " предлага на пасажерите си да се възползват от услугата за безвъзмезден онлайн чек ин 24 часа преди полет, както и да заобикалят заплащането в брой. Осигурена е опция за заплащане с банкова карта. В унисон с апела на европейските управляващи и макар че законодателството не го постанова, носенето на маски по време на полетите на " България Еър " е наложително както за екипажите, по този начин и за пасажерите. Екипажите наложително носят и санитарни ръкавици, с които обслужват пасажерите.

Преди и след всеки полет, самолетите на самолетната компания се почистват напълно и се дезинфекцират подробно. Качеството и пречистването на въздуха по време на полет се обезпечава посредством специфични системи. Всички самолети на " България Еър " са оборудвани с HEPA филтриращи системи, които обезпечават непрекъсната циркулация на термично обработен въздух с температура до над 200 градуса, като по този метод се лимитира вероятно разпространяване на каквато и да била болест по въздушен път. От 25 май полетите сред София и Варна ще се реализират два пъти на ден - заран и вечер, оповестиха още от компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР