От следващия сезон Италия ще има четири участници в най-комерсиалния

...
От следващия сезон Италия ще има четири участници в най-комерсиалния
Коментари Харесай

Възможно ли е Италия да има 5 отбора в групите на ШЛ?

От идващия сезон Италия ще има четири участници в най-комерсиалния европейски футболен шампионат Шампионска лига. Италианските участници се класират непосредствено в групите, без да играят в предварителните кръгове.

Възможно ли обаче Серия “А” да има пет тима в груповата фаза на Шампионска лига?

В момента съгласно разпоредбите на УЕФА всяко едно състезание от Топ 4, измежду които Испания, Англия, Германия и Италия ще излъчат по четири отбора, към които ще бъдат прибавени и спечелилите от двата шампионата Шампионска лига и Лига Европа.

Цялата група от 26 отбора ще бъде запълнена от първите два тима в шампионатите, намиращи се на пето и шесто място в ранглистата на УЕФА, както и спечелилите в шампионатите от седмо до десето място в листата на централата.

Ако Лацио завоюва шампионата Лига Европа, то “орлите” ще имат правото да вземат участие непосредствено в Шампионска лига от идващия сезон. При състояние, че футболистите на Симоне Индзаги не съумеят да се класират измежду първите четири отбора в Серия “А’’, то Лацио няма да “изяде” мястото на четвъртия в Калчото и по този начин Италия ще има петима участници в елитния шампионат.

Четвъртият в Серия “А” ще пропусне Шампионска лига, в случай че италиански тимове завоюват както Лига Европа, по този начин и първия по значителност европейски клубен шампионат, като в това време не съумеят да се класират в Топ 4 на страната си. Това наподобява малко евентуално, имайки поради, че Ювентус е на върха в класирането, а Рома води люта борба за място в четворката. Ако въпреки всичко това се случи, то четвъртия в Италия ще взе участие в шампионата Лига Европа.

Ако италиански тим успее да завоюва Шампионска лига и към този момент се е класирал за груповата фаза с помощта на шампионата, то петият в Серия “А’’ ще играе в най-големия европейски футболен шампионат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР