От следващия месец Австралия ще прекрати прилагането на задължителната изолация

...
От следващия месец Австралия ще прекрати прилагането на задължителната изолация
Коментари Харесай

Австралия премахва задължителната карантина на заразени с COVID-19

От идващия месец Австралия ще приключи използването на наложителната изолираност на инфектираните с ковид, заяви държавното управление. В момента всеки, който даде позитивен резултат за вируса, би трябвало да се изолира за пет дни, само че това ще завърши от 14 октомври.
Наричана " Крепостта Австралия ", страната вкара едни от най-строгите ограничавания в света след началото на пандемията.  Задължителната карантина на инфектираните беше едно от дребното останали ограничавания.
Главният доктор на Австралия, професор Пол Кели, съобщи, че решението " по никакъв метод не значи, че пандемията е завършила ".
По последни данни на държавното управление Австралия продължава да записва към 5500 случая на вируса всеки ден, макар високият % имунизирани.
" Почти несъмнено ще бъдем очевидци на бъдещи пикове на разпространяване на вируса в бъдеще, както стана по-рано през тази година. В момента обаче имаме доста ниски равнища както на новозаразените, по този начин и на хоспитализациите, приемите в интензивните отделения и разпространяването измежду възрастните хора ", сподели професор Кели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР