От следващия четвъртък ще бъдат премахнати противоепидемични мерки по т.нар

...
От следващия четвъртък ще бъдат премахнати противоепидемични мерки по т.нар
Коментари Харесай

Отменят строгите противоепидемични правила в Англия

От идващия четвъртък ще бъдат отстранени противоепидемични ограничения по т.нар " План Б " в Англия, заяви представен от BBC.

Покриването на лицето с маска към този момент няма да е наложително. Изискването ще отпадне още от на следващия ден за учениците в междинните учебни заведения.

Джонсън съобщи, че Англия се връща към " План А " заради слагането на повече бустерни дози и положителното съблюдаване на по-строгите правила до момента. Той добави пред Народното събрание, че съгласно учените към този момент е достигнала своя пик в народен мащаб.

Министър-председателят удостовери, че наложителните Covid пропуски за влизане в нощни клубове и на огромни събития ще бъдат анулирани, макар че обособените обекти и организации могат да продължат да ги изискват, в случай че желаят.

Маските към този момент няма да бъдат наложителни, само че хората към момента се поучават да ги носят в затворени или препълнени пространства и при среща с непознати.

Премиерът съобщи също, че държавното управление има намерение да приключи законовото условие за самоизолация на хората, които са дали позитивен резултат за Covid-19. По думите му въпреки наредбите за самоизолиране да остават в действие към този момент, защото коронавирусът става ендемичен, те ще би трябвало да бъдат сменени със препоръки и насоки.

Ограниченията от " План Б " бяха въведени през декември в опит да се спре разпространяването на разновидността Омикрон и да се обезпечи време повече хора да си слагат трета доза ваксина.
 Англия с над 70 000 новозаразени
Англия с над 70 000 новозаразени

Не се чакат нови строги ограничавания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР