От следващата година Сърбия най-вероятно ще върне задължителната военна служба,

...
От следващата година Сърбия най-вероятно ще върне задължителната военна служба,
Коментари Харесай

Сърбия връща задължителната военна служба

От идната година Сърбия най-вероятно ще върне наложителната военна работа, оповестява електронното издание на белградския вестник Kurir. Военният анализатор Мирослав Лазански твърди, че сръбската войска има дефицити, защото професионалните бойци са над 30-годишна възраст и не могат физически да отговорят на всички сложени им задания.

Обсъждането на връщането на наложителната работа е обсъждано в продължение на година, оповестиха локалните медии.

„ В Сърбия липсват подготвени резервисти. аварийна войска и военна войска. Предишните спорове са посочили, че военните, които са отслужили, са по-добрите бойци “, означи Лазански. Според него Сърбия най-вероятно ще резервира комбинирана система, съгласно която армията ще бъде формирана от професионални бойци, наемници и военни, минали през наложителна работа.

Анализаторът Александър Радич счита, че страната би трябвало да откри подобаващ модел, който да ѝ подхожда, както и на времето, в което живеем. „ Нямаме нито пари, нито условия, с цел да създадем това, както преди... Никой не може да принуди никого да отиде в армията, само че има момчетата, които ще се съгласят непринудено да изтърпят военна работа, в случай че не се занимава с маргинални работи като разчистване на двора, да вземем за пример “, разяснява Радич.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР