От шест десетилетия на 27 март светът отбелязва Международния ден

...
От шест десетилетия на 27 март светът отбелязва Международния ден
Коментари Харесай

Онлайн премиери за Международния ден на театъра

От шест десетилетия на 27 март светът отбелязва Международния ден на театъра. Днес - в разгара на епидемията от ковид COVID-19, залите за първи път ще останат празни, откакто управляващите в Европа и в Съединени американски щати не разрешиха събирането на хора в опит да лимитират разпространяването на болестта. В България ще бъде отсрочена за неопределен срок обичайна на този ден гала по връчване на премиите " Икар ".

Въпреки рестриктивните мерки, феновете на театъра ще имат опция да отбележат деня, гледайки обичани артисти и спектакли. Както стана съвременно в последните седмици, това ще става от екраните на компютрите, а феновете ще бъдат настанени на диваните в домовете си.

" Дневник " събра част от предложенията в онлайн театралния плакат през днешния ден:

" Нищо не би могло да се съпостави с прекарванията онлайн в театъра. Но в този момент, повече от всеки път е значимо да съпреживяваме изкуство ", написа спектакъл " София " на страницата си във " Facebook ". Трупата подарява на феновете спектакъла " Парижката Света Богородица " на Лилия Абаджиева. Излъчването стартира в 19 ч.на Лилия Абаджиева в Youtube канала на спектакъл " София ".

Само който се е опитвал да си купи билети за моноспектакъла на Мариус Куркински " Черното пиле " знае какъв брой мъчно е това. Платформата " Фенстрийм " (Fanstream) дава опция на феновете да го видят, без да се редят на опашки и да чакат със седмици. За 7.98 лева може да се купи билет за онлайн премиерата, която е през днешния ден от 20.30 ч. В " Черното пиле " Куркински включва три описа на Хайтов: " Мерак ", " Пазачът на овесената равнища " и " Черното пиле ". Видеото ще бъде налично 72 часа.

Интернет-стрийминг на спектакъла " Калигула " на Явор Гърдев от 2008-ма година по пиесата на Албер Камю. Това е взаимна продукция на Драматичен Театър " Стоян Бъчваров " - Варна и " La Rose des Vents " Scène Nationale Lille Métropole - Villeneuve d`Ascq, Франция. Излъчването стартира в 19 ч. на страницата във " Facebook " на Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " - Варна. Спектакълът не е подобаващ за фенове под 18 години.

Драматично-куклен спектакъл " Васил Друмев " - Шумен ще излъчи " Нирвана " от Константин Илиев . В 19 ч. на страницата във " Facebook " ще бъде оповестен линк, посредством който феновете ще могат гледат. Спектакълът ще бъде деен в продължение на 12 часа.

Шуменският спектакъл предлага развлечение и на най-малките фенове. Те ще могат да гледат постановката " Рошльо и комините " от Кина Къдрева. В 11 ч. на фейсбук страницата на театъра ще подложен линк към записа, който ще бъде деен продължение на 12 часа, а през целия ден през днешния ден театърът ще разгласява любопитна информация, обвързвана с театралните събития през миналата година.

Театър " Драмеди " пита " Кой си ти? " в авторски театър. " Създадено в ко- изобретателен развой, в който всеки от участниците е търсил своята еднаквост и е споделял най- огромните си страхове, това зрелище допира феновете, тъй като най- персоналното е в действителност най-общочовешкото ", написа във фейсбук страницата си театърът. Филмовата версия на " Кой си ти " ще бъде налична през днешния ден от 18 ч. в Youtube.

Всеки ден от оповестяването на изключителното състояние насам спектакъл " Алма Алтер " излъчва по една режисура онлайн. На Международния ден на театъра те са избрали да показват " Хамлет или три момчета и едно момиче " на Николай Георгиев - в 19.30 ч. в Youtube канала на " Алма Алтер ".

Настанете се комфортно. Всички сме на първия ред. Безплатно. Поотделно, само че дружно.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР