От Сдружение Черноморски изгрев“ са заявили готовността си да участват

...
От Сдружение Черноморски изгрев“ са заявили готовността си да участват
Коментари Харесай

Сдружение заяви готовност да помогне за освобождаването на заседналия кораб

От Сдружение „ Черноморски изгрев “ са декларирали готовността си да вземат участие в акцията по претоварването и освобождението на заседналия край брега на местността „ Яйлата “ транспортен съд. Своята декларация от морското съдружие, което сплотява забележителна част от риболовните кораби по Северното Черноморие, са изпратили до служебния министър-председател Стефан Янев, до  министрите на превоза, околната среда и водите и земеделието, както и до шефа на ИА „ Морска администрация “. В нея те показват, че разполагат с 53 кораба и квалифициран екипаж, който познава региона.

От Сдружение „ Черноморски изгрев “ са мощно обезпокоени от неналичието на реакция от страна на българската страна и загубата на дни с добра метеорологична конюнктура, която е била подобаваща за претоварването и изтеглянето на товарния транспортен съд.

По думите на юриста на сдружението Димитър Димитров ресурсът, с който те разполагат, може да бъде извънредно потребен в създалата се сериозна обстановка:

" Разлив край Камен бряг е  безусловно вероятен. Имаме подозрения, че държавните институции вършат каквото могат, само че ни се коства, че може да се направи повече. Считаме, че някои от нашите кораби могат да застанат, при положителни метеорологични условия, до товарния транспортен съд, и да  поемат част от товара ".

Целта, по думите на Димитров, е да не се допусне разлив, защото вредите ще са доста оттатък риболова.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР