От самото си създаване Продължаваме промяната казахме много ясно: благодаря

...
От самото си създаване Продължаваме промяната казахме много ясно: благодаря
Коментари Харесай

Лорер: Никога няма да бъдем президентска партия, явно не се е понравило на Радев

" От самото си основаване " Продължаваме промяната " казахме доста ясно: благодаря на президента, че поведе митинга, само че ние в никакъв случай няма да бъдем президентска партия. Явно това не се е понравило и в този момент следим едно извънредно разграничение. "

 

Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер в предаването " Лице в лице " по БТВ. Той разяснява думите на президента Радев, че е сбъркал, че е позволил хората от групировката да откраднат очакванията за смяна.

 

" Не му приляга. Не приляга на висотата на президентската институция да дава прочувствени и унизителни оценки на политически партии. Политическите партии са израз на хората и на техните хрумвания ", сподели още Лорер по адрес на Радев.

 

Според Лорер нищо чудно някъде в страната да се случва инженеринг на спомагателни политически планове.

" Зад " Продължаваме промяната " има 500 000 гласоподаватели, а той постави всички тях под шапката на шаралтанството. Президентът би трябвало да сплотява, а такива изявления ни разделят ", продължи депутатът от Политическа партия.

" Духът на конституцията е доста явен, президентството би трябвало да сплотява. Президентът е този, който ни прави една нация. Такива изявления ни разделят ", повтори Лорер.

 

Той напомни, че през 2020 година президентът е представял настояванията на българския народ. По думите му това е бил най-високият миг на българският президент, тъй като той е станал едно с българския народ. " Разбра къде е политическата воля и най-сетне поведе България към светлината, вследствие на този развой се роди и " Продължаваме промяната ". " Продължаваме промяната " пое политическата отговорност тази смяна да се случи, моделът ГЕРБ да спре и ние най-сетне да тръгнем към Европа ", уточни Лорер.

 

Депутатът счита, че разривът сред Политическа партия и президента Радев има други корени. " Президентството има политически упоритости и " Промяната " ги е разочаровала ", добави Лорер.

 

" Много пъти всички политически сили се опитваха да пришият Политическа партия към президента. Политическа партия стои тъкмо в центъра на българската политика – нито вляво, нито вдясно. В нито един миг поддръжката на президенството не е била това, с което Политическа партия завоюва сърцата на българите, а тъй като показахме всичко сбъркано в модела ГЕРБ и че най-сетне дадохме вяра на българските жители, че България може да стане евроепйска страна ", означи Даниел Лорер.

 

Той посочи, че структурите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия са в цялостна сигурност и " Продължаваме промяната " няма интерес към тях. " Истинската причина госпожа Нинова да се тревожи е извънредно тежката електорална орис на Българска социалистическа партия ", добави депутатът от " Продължаваме промяната ". Той обаче регистрира, че това няма никаква връзка с " Продължаваме промяната ".

 

В отговор на въпрос той посочи, че от Политическа партия няма да предложат държавно управление на малцинството и няма да поддържат мандат на ГЕРБ, без значение кой е претендентът за министър председател.

Там всички са фон, тъй като решенията се вземат еднолично, съобщи Лорер, като разясни, че при връчване на третия мандат Политическа партия ще взе участие с поддръжка единствено на значимите за България политики.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР