От Съдебна охрана, която по закон изпълнява принудително довеждане, са

...
От Съдебна охрана, която по закон изпълнява принудително довеждане, са
Коментари Харесай

Съдебна охрана е търсила Нинова в дома й

От Съдебна защита, която по закон извършва наложително довеждане, са търсили водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова тази заран в дома ѝ. Това заяви тя пред публицисти в Народното събрание по отношение на подадена тъжба в полицията и прокуратурата от Кирил Добрев за недопускането му на Националния съвет на партията.

Според Нинова прокуратурата се пробва да се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. По думите ѝ жалбите на Добрев, разпределяни на инцидентен принцип, попадат в ръцете на един и същи прокурор. Тя напомни, че са отказали да предадат документи от решение на груповите органи на Българска социалистическа партия, както и да се явяват на разпит по отношение на вътрешни гласувания.

" Както знаете, прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. Отказахме да предадем документи от решения на нашите групови органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснение по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействала идната стъпка – наложително довеждане ", разяснява Нинова.

Тя сподели също, че държавното обвиняване е разширило обсега на лицата за разпит, като вика и преброителите в Националния съвет на левицата. По думите на Нинова тя даже е принудена да връчва призовки. Лидерът на Българска социалистическа партия обаче разяснява, че ръководител на партия не е шеф на членовете на Българска социалистическа партия. И добави, че няма да извърши това напътствие на прокуратурата.

Нинова посочи, че са сезирали посланиците на страните от Европейския съюз, както и инспектората на Висш съдебен съвет.

В изявлението си пред медиите тя уточни също, че всички тъжби от Кирил Добрев, разпределени на инцидентен принцип, са попаднали „ в ръцете на еднакъв прокурор “. Лидерът на Българска социалистическа партия обаче отхвърли да назове името на съответния прокурор.

Нинова бе безапелационна, че няма да разреши вътрешнопартиен прелом в Българска социалистическа партия.

Припомняме, че на 12 октомври Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура.

На 4 октомври Нинова разгласи, че е получила призовка и е формирана прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев.

„ Пет години Бойко Борисов си уреждаше вътрешна съпротива и я хранеше с ВЕЦ-ове, а в този момент включва и прокуратурата. Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия на 25 август.

В призовката написа, че и от мен се изисква да връча призовки на Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова за явяването им на 12.10. при СРП. Първо няма да дава и един лист от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят с персонална заповед за претършуване. Второ няма да се явим на разпит. Представител на Министерството на правораздаването да дойдат и да ме отведат наложително. Докато съм ръководител на Българска социалистическа партия партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират надълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг “, заявилидерът на Българска социалистическа партия.

В отговор на тези нейни думи прокурорът Георги Иванов от СРП даде конференция, в която прикани политиците да се въздържат от политическо говорене.

" Недопустими са политически изявления, с манипулативни изказвания и които показват прокуратурата по метод, който не дава отговор на обективната реалност. Изказването на Корнелия Нинова е политическо и неприемливо, и цели отклонение вниманието на българските жители от техните настоящи проблеми, по този начин няма да намалее престъпността, която се усилва и всички ние страдаме от нея ", разяснява още той.

Кирил Добрев от Българска социалистическа партия пък изясни, че поради нарушените му права е подал молба в Прокуратурата. " След като бях изключен поради фалшификации в описи, поради това, че нямах право да се защитя, съдът ме върна като член на Националния съвет. На последното съвещание отсъствах. Първо, нямах смс или сигнал да участвам, второ, не присъствах в листата по разпореждане на Гуцанов бях изваден от листата. Господин Свиленски разгласи, че това е техническа причина, тогава се включи госпожа Алексова и изясни, че законите в страната не важат в Българска социалистическа партия ", акцентира още Добрев.

От призовката стана ясно, че изисканите запис и заверени копия на документи, както и образец от връчените призовки, следва да бъдат изпратени в СРП в период до 10 октомври 2022 година

" Обръщам Ви внимание, че Вашето явяване също и наложително за изясняването на фактическата конюнктура и заради тази причина адресирам призовка и за Вашето явяване. В случай, че сте възпрепятствани да се явите на гореспоменатите дати и/или час, следва да се свържете с мен на горепосочения длъжностен телефон, с цел да бъде определена друга дата или час за Вашето явяване. Ако желаете можете да се явите с акредитиран от Вас юрист, който да участва на снемането на писмените сведения ", написа още в призовката.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР