От Продължаваме Промяната - Демократична България предлагат изцяло да се

...
От Продължаваме Промяната - Демократична България предлагат изцяло да се
Коментари Харесай

От ПП-ДБ предлагат изцяло да отпадне фигурата на главния прокурор, от ДПС съгласни

От „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” оферират напълно да се отстрани фигурата на основния прокурор. Това стана ясно след диалог сред правосъдния министър Атанас Славов и Движение за права и свободи в Народното събрание. Депутатът от Движението Делян Пеевски коментира предложението и уточни, че ще се търси консенсус по въпроса.
Прочетете още
" Обсъждахме с господин Иванов (бел. ред. съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов) да премахнем фигурата на основния прокурор, като цяло, да я няма в новата Конституция ", разгласи Пеевски. Той съобщи, че сходно е било предлагането на Движение за права и свободи в показания преди година план на придвижването за промени в главния закон. Пеевски съобщи, че няма да се гледа единствено плана на партията му, а ще се обсъдят всички хрумвания: " Все отново става въпрос за българската Конституция ", съобщи депутатът.

Депутатът от ПП-ДБ и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова удостовери, че предлагането е било разисквано и с ГЕРБ-СДС. Следващата седмица следва концепцията да бъде коментирана и с останалите партии в Народното събрание. 

Йорданова е на мнение, че е най-добре да бъде направен общ план за измененията в Конституцията от партиите, които упорстват за проверка на
Всичко за Вашата сватба
главния закон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg