От правилното хранене зависи здравословното ни състояние. Продажбите на вредни

...
От правилното хранене зависи здравословното ни състояние. Продажбите на вредни
Коментари Харесай

Пет храни които трябва да премахнете от менюто си

От вярното хранене зависи здравословното ни положение. Продажбите на нездравословни храни се усилиха фрапантно и към този момент даже не ни вършат усещане, написа Дарик. Веригите магазини за бързо хранене, полуфабрикатите, незнайно по какъв начин направените питиета завладяха живота ни.

Вижте пет храни, които би трябвало да премахнете от менюто си:

Консервирани домати и доматен сос

Доматите са нискокалорични, богати на витамини и антиоксиданти и по тази причина са доста потребни. Купешкият доматен сос и консервираните домати обаче съдържат някои съставки, които имат отрицателни здравословни резултати. В тях консервантите са най-масово прилагани, за удължение периода на валидност. Освен това се употребява и подсладител във формата на царевичен високо-фруктозен сироп.

Ако желаете да си извършите паста с доматен сос, вземете си пресни домати и си направете сос, в който знаете какво тъкмо слагате.

Газирани питиета

Тези захарни бомби могат да причинят съществени здравословни проблеми. Те могат да вкарат в безпорядък равнищата на хормоните и кръвната ви захар, тъй като съдържат и доста оцветители и консерванти.

Ако въпреки всичко ви се допие нещо газирано, сипете си газирана вода и сложете няколко капки лимон или лайм.

Маргарин

При производството на маргарин растителните мазнини се подлагат на така наречен хидрогениране. Именно този развой е виновен за по-голяма част от евентуалните вреди за здравето.

маргарин

Може да намажете сандвичите с с прясно авокадо или просто да напръскате хляба със зехтин или олио.

Плодови сокове

Голяма част от тези сокове са минали термична пастьоризация, с цел да удължат периода им на валидност, което убива витамините в тях. Купешките сокове употребяват високо-фруктозен сироп царевичен сироп и редица оцветители.

Рафинирани бели въглехидрати

Бял самун, ориз, чипс, крекери, бисквити, торти - всички съдържат в себе си обогатено бяло брашно, което пречи на вярното метаболизиране на храната и намалява равнищата на силата ви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР