От ППМГ „Академик Иван Ценов“ във Враца излязоха с информация

...
От ППМГ „Академик Иван Ценов“ във Враца излязоха с информация
Коментари Харесай

От ППМГ „Академик Иван Ценов“ във Враца излязоха с информация за дистанционното обучение

От ППМГ „ Академик Иван Ценов “ във Враца излязоха с информация за отдалеченото образование в образователното заведение.
Ето текста без редакторска интервенция:

На фона на събитията, свързани с епидемията и изключителното състояние, обществото ни има остра потребност от непоклатимост и от положителни вести. С горделивост можем да установяваме, че просветителната система се трансформира в източник и на двете. В рамките на един уикенд след вземането на решението за отдалечено образование хиляди български учители демонстрираха на България, че могат да го създадат. Че децата и родителите могат да бъдат спокойни. Че нещата в просветителната система не престават да се случват. Учителите го направиха, работейки десетки часове наред, с цел да изберат и приготвят платформите за електронно образование, които ще употребяват и с цел да приготвят наличие за тях.
В някои учебни заведения системата за онлайн обучение проработи бързо и безпроблемно още от понеделник сутринта. Едно от тях е врачанската профилирана природо-математическа гимназия „ Академик Иван Ценов “. Няколко са факторите, които успокоиха прехода там и го лишиха от драматизма и напрежението, които ни тормозят толкоз доста тези дни.
На първо място измежду тези фактори са положителната съгласуваност и взаимните старания на Министерството на образованието, РУО и гимназията за цифровизация на просветителния развой. Добре планувани, поредно осъществени старания не от през вчерашния ден и от предишния месец, а от няколко години насам. Щедро провиснал от просветителното министерство и деликатно разпределен в учебното заведение софтуерен и финансов запас, който съумя да обезпечи по този начин нужното успокоение в под напрежение миг. Спокойствие за всичките три страни, участващи в просветителния развой – учениците, родителите им и учителите.
Заради самия профил на ППМГ „ Академик Иван Ценов “ нейните възпитаници добре познават „ образованието в мрежата “. Проектно основаното образование, облачните технологии, онлайн връзката сред учениците, сред тях и учителите или в границите на смесени екипи във виртуална среда работят тук от задоволително дълго време. Математика, физика и астрономия, естествени науки, история, български език и литература – това са единствено част от предметите, които са част от дигитализацията на просветителния развой в гимназията.
С ясното схващане, че готови и стимулирани възпитаници има, когато самите учители са готови и стимулирани, управлението на ППМГ „ Академик Иван Ценов “ интензивно взе участие в напъните на Министерството на образованието за повишението на квалификацията на учителите. Поредицата от обучителни семинари и квалификационни курсове, извършени в границите на последните години, дават резултат в този момент, когато е най-необходимо.
Едно добре работещо в цифрова среда учебно заведение е невероятно без сътрудници и съгласуваност. В ППМГ „ Академик Иван Ценов “ партньорството е налице: Министерството, РУО, издателствата, Училищното настоятелство, екипът в учебно заведение. Координацията и планирането също са налице и по тази причина не е изненада фактът, че тук онлайн образованието работи към този момент повече от седмица без напрежение и драматизъм. В основата на всичко това е чувството за общественост – общността, на учениците, родителите, учителите, институциите.
Дистанционното образование в ППМГ се осъществя главно с приложението Classroom, което е част от облачните технологии на Гугъл, и всички модули на електронната платформа SHKOLO.BG. В своята работа учителите употребяват електронните учебници на издателствата, с които гимназията работи, платформата за осъществяване на онлайн занятия ZOOM, спомагателни материали от платформите Уча.се и Кан Академия, както и свои лични материали по образователните предмети, по които преподават.
Специално за засиленото образование по математика в гимназията учителите по математика употребяват композиция от платформи и електронни запаси, в това число опциите на онлайн бялата дъска за формули, чертежи, вектори, мерни единици и други CalcMe.
Използването на облачните технологии е налично и не съставлява компликация за нашите възпитаници. За да употребяват виртуалните класни стаи, те направиха регистрация в Gmail. С този акаунт имат достъп до облачните приложения на Гугъл: Гугъл Docs, Drive и Gmail. С Гугъл Classroom просветителните средства са лесни за приложимост и налични за всички. Интерфейсът на класната стая на Гугъл е с вид на български език, с подсъзнателен и изчистен дизайн. Учителите бързо и дейно съумяват да преподават качествено. Освен да основават тематики, да качват материали, да основават и ревизират задачи на учениците, да задават въпроси и да оставят известия, имат опция незабавно да получат противоположна връзка от своите възпитаници, да видят кой е предал домашната си работа в точния момент и кой със забавяне, да се свързват с тях в действително време, което доста усъвършенства връзката сред възпитаници и учители.
Благодарение на модулите „ Съобщения “ и „ Бележки “ в електронния дневник Школо и групите на класовете учителите са в непрекъсната връзка с родителите на своите възпитаници.
Разбира се, динамично изменящата се конюнктура тези дни изправя и ще продължи да изправя общността на ППМГ „ Академик Иван Ценов “ пред нови провокации. Но с опита и насъбрания до момента капацитет, с самообладание, креативност и позитивизъм тези тествания ще продължат да бъдат преодолявани.
Благодарност за учителите, и за родителите, които ни поддържат и за всички сътрудници, с помощта на които това се случва. И приветствам учениците, с благопожелание за дейно и прелестно учене! Пролетта идва, ще има време за спорт,разходки и срещи с другари! А в този момент останете си вкъщи и бъдете здрави!
До скоро в учебно заведение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР