От понеделник учениците от област Благоевград преминават към онлайн обучение,

...
От понеделник учениците от област Благоевград преминават към онлайн обучение,
Коментари Харесай

Учениците в Благоевград онлайн и с вечерен час от понеделник |

От понеделник учениците от област Благоевград минават към онлайн образование, заяви на брифинг регионалният шеф Валери Сарандев след съвещание на Областния спешен щаб. Преминаването към образование от разстояние в електронна среда ще е за седмица, уточни Сарандев за Българска телеграфна агенция.

Сред ограниченията, наложени в региона, е и вечерен час за учениците. След 20.00 часа те няма да се позволяват на открито без компаньон.

Решението е взето единомислещо, уточни Сарандев. Предстои да бъде предоставено на следващия ден на началника на Регионалното ръководство на образованието Ивайло Златанов, който ще го внесе в Министерство на образованието за утвърждение.

Контролът ще се извършва от общинските служби, от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и органите на реда.
Причината ограниченията да бъдат ориентирани съответно към учениците е високата заболяемост в детска възраст, уточни доктор Веселка Мончева от РЗИ.

Сред аргументите е и дефицитът на педиатрични кревати в лечебните заведения в региона, добави доктор Мончева и даде образец с лечебните заведения в Разлог и Петрич, където леглата в педиатричните отделения са запълнени. Детските градини на територията на област Благоевград няма да бъдат затваряни, само че ще се прави филтър и няма да бъдат допускани заболели деца, стана ясно на брифинга.

Към момента от разновидността Омикрон на ковид са наранени доста хора, само че те не търсят помощ в лечебните заведения, сподели още доктор Мончева. Около 44 % от интензивните кревати в региона са заети, за неусложнените случаи заети са 72 на 100, само че при нужда има опция да бъдат разкрити в допълнение кревати, заключи доктор Мончева.

По данни на РЗИ заболеваемостта от ковид в региона на база 14 дни е над 2300 на 100 хиляди души население. Само за миналото денонощие новите случаи са 787.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР