От понеделник, шаловете, кърпите, прозрачните маски и шлемовете няма да

...
От понеделник, шаловете, кърпите, прозрачните маски и шлемовете няма да
Коментари Харесай

От понеделник: Само със защитна маска в градския транспорт

От понеделник, шаловете, кърпите, транспарантните маски и шлемовете няма да се смятат за защитни средства в градския превоз. Така, пасажер, който не е сложил защитна маска за еднократна или многократна приложимост, покриваща носа и устата, ще предстои на глоба.

До в този момент, заповедта на здравния министър, позволяваше да се употребяват както защитни маски, по този начин и шалове, шлемове и даже плексигласови предпазители пред устата. Промяната идва след актуализация на противоепидемичните ограничения предвид на предстоящото нахлуване на по-заразни разновидности на вируса.

По отношение на маските, основният държавен хигиеничен контрольор Доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил, напомни по време на постоянния седмичен брифинг на НОЩ, че хирургичните маски, които най-често се употребяват от популацията би трябвало да се сменят на 2-3 часа. Той предложи също, хората да се снабдят с маски с по-висока степен на отбрана, каквито има в обилие в аптечната мрежа.

Спазването на противоепидемичните ограничения в публичния превоз е под засилен надзор, като за задачата, Столична община и Център за градска подвижност, разполагат със взаимни екипи, включващи и чиновници на реда, които да установяват и постановат наказания на нарушителите. Информация за настоящите противоепидемични ограничения, пасажерите ще получават и по аудио уредбите в транспортните средства. Новото гласово известие към този момент се конфигурира в транспортните средства от трамвайна линия 22, която е и една от рисковите във връзка с съблюдаване на ограниченията, разясняват експерти в региона на траспорта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР