От понеделник се възобновяват плановите операции, обяви пред Дарик министърът

...
От понеделник се възобновяват плановите операции, обяви пред Дарик министърът
Коментари Харесай

От понеделник се възобновяват плановите операции


От понеделник се възобновяват плановите интервенции, разгласи пред " Дарик " министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Обясни и че тази възбрана е била въведена не просто поради разпространяването на вируса, а поради дефицита на реанимационни кревати.

, че към този момент са обезпечени проби за присъственото образование на всички възпитаници от 6 декември. Това разгласи министърът на образованието Николай Денков.

Днес Кацаров изясни, че има задоволително проби за възпитаници доникъде на януари. Обяви обаче, че било обвързване на Министерството на образованието да се занимава с доставката на проби, а на неговото ведомство държавното управление превело пари за тях, с цел да помогне.

" Надявам се Министерството на образованието и науката към този момент да има задоволително време и опция да поръча идващите количества проби отсега нататък ", заключи Кацаров.

Съобщи, че тази година обществените разноски за опазване на здравето ще надвишават 7 милиарда лева, което е съвсем 5.5% от Брутният вътрешен продукт и даде образец с последната година преди пандемията, когато те са били 5 милиарда лева Това, естествено, не е довело до възстановяване на качеството в здравното обслужване.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР