От понеделник отново започва прием на документи по схемата "Родители

...
От понеделник отново започва прием на документи по схемата "Родители
Коментари Харесай

Започва прием на документи по схемата Родители в заетост

От понеделник още веднъж стартира банкет на документи по схемата "Родители в претовареност ". По нея фамилиите имат право на платена от страната детегледачка, в случай че за децата им няма място в детска ясла или градина. Схемата ще остане отворена до привършване на избраните 35 милиона лв.. Предвидено е разширение, то ще обхване многодетните фамилии с по-големи деца до 12 годишна възраст. Това разгласи общественият заместник-министър Зорница Русинова.

"Многодетните фамилии могат да употребяват такава детегледачка в границите на четири часа дневно. Това в действителност е добра опция, тъй като ние също си даваме сметка, че едно многодетно семейство, изключително в един огромен град като София, в случай че две от децата вървят на детски градини, другите са първи, трети, четвърти клас, доста е мъчно двамата родители да съвместят прибиране, бягане, вървене на работа, в случай че няма универсална баба, доста мъчно ще могат да се оправят и ние имаме вяра, че това е един добър тласък за тях ", уточни Русинова.

Стана ясно и е от идната година бизнесът ще може да получава средства от оперативната стратегия "Развитие на човешките запаси ", с цел да разкрива детски кътове в предприятията. За идващия програмен интервал бюджетът на програмата ще е със 70 % по-висок и ще доближи 4 милиарда лв.. 500 млн. лв. ще се насочат към огромна стратегия за цифрови умения. Ще се удвоят средствата и за другата оперативна стратегия за подкрепяне на бедните с храни и за публични трапезарии. Подпомагането ще се разшири и със артикули от първа нужда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР