От понеделник Франция премахва задължителното носене на предпазни маски в

...
От понеделник Франция премахва задължителното носене на предпазни маски в
Коментари Харесай

Франция отменя маските в градския транспорт

От понеделник Франция отстранява наложителното носене на защитни маски в градския превоз на страната. Задължението беше въведено през 2020 година, като санитарна мярка против разпространяването на ковид. Това заяви след съвещанието на държавното управление министърът на опазването на здравето Оливие Веран.

" Ситуацията с епидемията се усъвършенства. Пандемията не е завършила, само че ежедневният брой на новите случаи понижава и съгласно нас към този момент не е належащо да се носи маска в градския превоз ", сподели министърът, като добави, че това е рекомендацията на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

От 14 март във Франция отпадна условието за носене на маска на закрито, като се изключи лечебни заведения, институции за възрастни хора, аптеки и градския превоз.

Изискването за носене на маска и владение на Ковид документ остава наложително за лечебните заведения и институциите за възрастни хора. Задължително остава и условието за имунизация против ковид за медицинския личен състав.

От 16 май в целия Европейски съюз отпада условието за носене на маска на летищата и на борда на самолетите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР