От понеделник, 4 януари, контрольорите в градския транспорт ще започнат

...
От понеделник, 4 януари, контрольорите в градския транспорт ще започнат
Коментари Харесай

От първия работен ден: Спира гратис возенето в столичния градски транспорт


От понеделник, 4 януари, контрольори те в градския превоз ще стартират да глобяват нередовни пасажери. Това сподели пред БГНЕС Румяна Милова, която управлява дирекция “Паркиране и подвижност ” към ЦГМ.

Контрольорите в публичния превоз стартират да наблюдават за редовността на пасажерите от 4 януари 2021 година. От тази дата те няма да продават билети от 1,60 лв., а единствено такива за нередовни пасажери от 30 лв..

„ Досега продаваха билети, само че от понеделник стартира по-строг надзор, тъй че обръщаме се към всички жители да се снабдят с билети или пък да си заредят картите. Тези, които имат карти нямат проблеми, само че тези, които пътуват с билети може да си ги закупят в нашите пунктове. Също имаме и много медиатори, които продават билети – всички клонове на пощите и други. Така че се надяваме жителите да се снабдят с билети, с цел да нямат проблеми при контрола “, сподели тя.

Всички каси на ЦГМ – 61, както и тези на метрото – 81 работят. Превозни документи може да се купят и в 114-те офиси на пощенските станции, в 116 тото пунктове, в магазините на веригата „ 345 “, както и в над 200 обекти на наши външни разпространители, множеството от които са наоколо до спирките на публичния превоз. Дневна карта можете да се купи и онлайн през приложението ни MPASS. На този стадий водачите няма да продават билети.

От 4 януари 2021 година влиза в действие решението на Общинския съвет за уголемение на „ Зелена зона “ за почасово платено паркиране в два региона. „ Единият е „ Слатина “ – частта от комплекса “Яворов “, която попада в „ Слатина ” и в регион „ Триадица “ – кв. “Иван Вазов “ ”, изясни тя. Румяна Милова добави, че в новата редакцията на Наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община се планува и „ Синя зона ”, и „ Зелена зона ” да работят в събота, до момента работеше единствено „ Синя зона ”. „ Работното време до момента беше от 8:30 до 18 часа. Сега към този момент и в „ Синята ” и в „ Зелената зона ” работното време ще бъде от 10 до 18 часа ”, добави още тя.

Центърът за градска подвижност (ЦГМ) прикани към този момент жителите, които желаят да паркират в зоните да не чакат последния миг за заявяване на стикер. Документи се одобряват в офисите на ЦГМ и онлайн. Плащането на винетния стикер става само и единствено след приемане на публично утвърждение. Самото заплащане се прави и на място в наш офис, и по банков път.

Милова уточни, че събота и неделя офисът на „ Будапеща ”17 ще работи изключително от 10 до 16 часа. „ На 2 и 3 януари тези, които до момента не са си подали заявките, могат да се възползват от тази опция, с цел да нямат проблеми от 4 януари ”, уточни тя. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР