От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували

...
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували
Коментари Харесай

„We’re having trouble finding that site“: Сайтовете на МЗ, коронавируса и зелените сертификати отново се сринаха

От понеделник, 25 октомври, всички български жители, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравноинформационна система позитивен резултат от изработен антигенен тест, могат да изтеглят своя зелен документ от, в случай че уеб сайтът работи, несъмнено.

Валидността на документите за преболедуване на COVID-19 ще бъде удължена от шест на 12 месеца, като те ще могат да се употребяват на територията на страната, за потребностите на държавния здравен надзор, припомниха от пресслужбата. Такива документи могат да получат всички преболедували коронавирусната зараза, открито с PCR или антигенен тест.

Единният информативен портал coronavirus.bg пък дава настояща информация за новозаразените и умрелите с ковид, както и за броя на поставените ваксини и всичко, обвързвано със COVID-19.

Няколко дни, след оповестяването на, потребителите се оплакват от проблеми с достъпа до уеб страниците. Регулярно достъпът до тях бива блокиран, в следствие се възвръща, а в някои случаи дава неточности при опит за евакуиране на документ.

Проблемите в системата доведоха и до закъснение в регистрацията на новите имунизирани против COVID-19, чиито брой е повишен в последните дни.

Вчера от „ Информационно обслужване “ оповестиха, че оповестението на епидемиологичните ограничения е било съпроводено със злонамерени дейности,, вид „ отвод от услуга “ (DDoS) против инфраструктурата, обслужваща Националната здравна осведомителна система (НЗИС).

В рамките на 24 часа към портала е ориентирано голямо количество трафик, като в пиковите моменти злонамереният трафик надхвърлил 400 Gbps. Това е наложило използването на по-агресивни ограничения за ограничение на зловредния трафик и потребление на профилирана инфраструктура за разбор и противопоставяне, посредством които стартира възобновяване на предоставяните услуги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР