От полунощ френският атлантически курорт Биариц става закрит град. Затварят

...
От полунощ френският атлантически курорт Биариц става закрит град. Затварят
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност за срещата на Г-7 в Биариц

От среднощ френският атлантически курорт Биариц става закрит град. Затварят се летището и железопътната гара. Това е част от драконовските ограничения за сигурност поради срещата на Г-7, която ще се организира в града през идващите три дни. Основната цел е да се предотвратят митинги на антиглобалисти, които постоянно са съпроводени с вълнения.

 © БГНЕС
Срещата на водачите на седемте най-развити стопански системи в света трансформира шикозния френски курорт Биариц в същинска цитадела. В града са ситуирани 13 000 служители на реда - съвсем по един на всеки двама поданици. В очакване на закани за сигурността те наблюдават придвижването сред двете зони, за които се изискват пропуски. Затруднени са локалните и гостите на града.
Паскал Льобопен, летовник: Зоната е блокирана и не можем да се движим където желаеме. Плажът против нас е затворен и би трябвало да вървим по-далеч.
Ограничено е даже плуването в морето - единствено до 300 метра. Много туристи напущат града. Някои поданици се радват на спокойствието, само че не и търговците.
Кристоф Блан, притежател на магазин: Това е пагубно за нас. В разгара на сезона сме задължени да затворим магазините може би за четири дни. Губим доста пари.
Франция отдели за срещата към 36 млн. евро. На публицистите в Биариц оферират екотранспорт - колела с водородно зареждане. Равенството сред мъжете и дамите е измежду тематиките на форума, стартирана от френския президент Еманюел Макрон. Протестите към този момент започнаха. Организацията Оксфам прикани богатите страни да облекчат неравенството, като усилят налозите на огромните компании и споделят парите с бедните страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР