От половин година регионът е замрял, се казва в репортаж

...
От половин година регионът е замрял, се казва в репортаж
Коментари Харесай

Ремонтите край Триград - половин година изолация на региона

От половин година районът е западнал, се споделя в репортаж на bTV. Добрата вест е, че към този момент стартира ремонт на най-проблемния сектор. От месец тежка техника укрепва и обезопасява най-опасното място от пътя за Триград.

" Половин година достъпът до нас е мощно усложнен. Коли минават, само че с нараснал риск ", сподели Стоян Гърдаков. Заради ремонта частичната обсада остава. Движението денем е допустимо единствено рано заран и късно вечер.

" МПС-та могат да минават – преди 08 ч. сутринта, след 17 ч. вечерта също минават. Както и сред 12 и 1 часа на обед ", съобщи Николай Юруков, зам.-кмет на община Девин.

В Триград всичко се крепи на туризма. Но туристи няма поради неприятния път. На паркинга на фамозния туристически обект " Дяволското гърло " е празно. Търговците са недоволни от проточилия се ремонт.

" Мрежа е сложена, с цел да не може да падат огромни парчета. Това възобновяване ще бъде доста мъчно, защото ще се употребяват алпинисти. Срокът за привършване на строителната площадка е 61 дни ", изясни Юруков. До края на юни би трябвало да завърши ремонтът на един от трите проблеми сектора. За останалите два занапред се изисква самообладание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР