От Плевен потегля първият лъч от националния туристически поход „По

...
От Плевен потегля първият лъч от националния туристически поход „По
Коментари Харесай

От Плевен потегля първият лъч от похода "По стъпките на Апостола"

От Плевен потегля първият лъч от националния туристически поход „ По стъпките на Апостола ". За 26-та поредна година туристи от цялата страна минават по стъпките на Васил Левски, с цел да се срещнат в Карлово на 18 юли - денят на рождението на великия българин.

Националният поход „ По стъпките на Апостола " е част от формалните тържества, стартира преди години по концепция на Васил Копчев, който през днешния ден е един от най-възрастните участници.

Броят на участниците тази година е по-малък. Днес първи потегля по старопланинските пътеки IV лъч с началник Светослав Димитров. На 13 юли поема по маршрута си в Средна гора VI лъч с началник Асен Вълов. На 15 юли останалите 5 лъча се включват с преходи в Стара планина и Средна гора, като общо ще бъдат посетени 15 хижи.

На участниците ще бъде извършен специфичен инструктаж за условията на Министерство на здравеопазването и БТС за пребиваването в планината.

Походът се реализира с поддръжката на Община Плевен. По традиция стартът ще бъде даден с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. Ритуалът ще се състои на 14 юли (вторник) от 18:30 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР