От пациентска организация Заедно с теб отправиха публично няколко въпроса

...
От пациентска организация Заедно с теб отправиха публично няколко въпроса
Коментари Харесай

Пациенти питат Ангелов и Фандъкова: Спахте ли добре след убитото от кабел момче

От пациентска организация " Заедно с теб " насочиха обществено няколко въпроса към столичния кмет Йорданка Фандъкова и до здравния министър Костадин Ангелов .

Въпросът към министър Ангелов е кой подписа контракти с противозаконни обекти (двата павилиона) от името на болничното заведение. След като съгласно Столична община павилионите са противозаконни, само че са в двора на лечебното заведение, на какво съображение шефът в своя отчет от 15 февруари твърди: " УМБАЛ " Св. Иван Рилски " няма касателство към други източници на електрозахранване ". Не се подписват контракти с външни компании само и единствено на законни документи ли , питат пациентите.

" Цари ли безпорядък в лечебните заведения, на които сте принципал, по отношение на договорите с външни компании ", питат от пациентската организация здравния министър Костадин Ангелов.
 Еленко Божков желае три оставки в София за починалото от токов удар момче
Еленко Божков желае три оставки в София за починалото от токов удар момче

Това е неуместно и не може да продължава по този начин

Въпросите към столичния кмет Йорданка Фандъкова са следните:

" Тези павилиони са противозаконни от 2016 година! Какво вършиме Вие в качеството Ви на кмет през тези години? Това изключение или честа процедура е? Нехайство ", не престават с питанията и констатациите от пациентската организация.

Писмото приключва с общ въпрос към двамата - " Г-жо Фандъкова, господин Ангелов, спахте ли добре ".

Повод за писмото е позицията на Столична община: " За павилионите в двора на болничното заведение (УМБАЛ " Свети Иван Рилски " ) са подписани контракти от управлението на лечебното заведение през 2016 година Документи за слагането и въвеждането им в употреба не са открити . През 2018 година това е установено от тогавашния кмет на регион " Триадица " и Столична община посредством " Общински строителен надзор " стартира процедура по премахването им като противозаконни. Процедурата е върната в районната администрация за премахване на пропуски, където не е приключена ".

Писмото е подписано от Пациентски организации " Заедно с теб ", Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата " Усмихни се ", Алианс на трансплантираните и оперираните АТО " Бъдеще за всички ", Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови болести.
 Родителите на умрялото от токов удар дете готвят митинг
Родителите на умрялото от токов удар дете готвят митинг

Настояват за правдивост и наказване на виновните за случая

Припомняме, на 14 февруари след токов удар от шахта, пресичайки на пешеходна пътека при болничното заведение " Св. Иван Рилски " в София.

На идващия ден институциите започнаха да си трансферират отговорността, че не е ясно кой управлява към павилион в двора на болничното заведение.

Здравният министър Костадин стартира инспекция по случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР