От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха

...
От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха
Коментари Харесай

Фандъкова с амбициозни планове за София, разкри къде ще се ремонтира

От първия ден, в който завърши изобилното снеготопене, екипите бяха изкарани и стартира почистването на улиците и междублоковите пространства. Районните кметове имат задачата да наблюдават. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила.

Тази зима беше динамична и за първи път имахме миене на улици още през януари месец, добави тя.

Започнаха и ремонтите на уличната мрежа. По тях работят над 20 екипа. Работи се по проект и информацията за ремонтите се качва на уеб страницата на Столична община. За тази седмица са планувани 40 ремонта, разгласи Фандъкова. Тя заяви, че има обособена стратегия за ремонт на тротоари, по която ще бъдат ориентирани обилни средства.

Една от най-ефективните ограничения за по-чист въздух е миенето на улиците. Тази година по принцип сме заложили с към 1,8 млн. лева повече от предходната година. Ако можем да отделим средства от зимното разчистване, те наложително ще отидат още веднъж за миене. Това ще се види и почувства от жителите. Вече бяха измити съществени булеварди. Възложила съм да се мие поетапно, само че непрестанно. Мисля, че единствено за няколко дни се видя резултата по главните улици и булеварди, в този момент остава да се влезе и в кварталите, уточни Фандъкова.

Тя разгласи, че тази година ще бъде направена цялостна реорганизация на централната столична улица "Граф Игнатиев ". Предстои цялостна реорганизация на канализацията и водопровода, които са доста остарели. Ще бъдат ремонтирани и прилежащите площади "Славейков " и "Гарибалди ". Дала съм задача за организация на работата по бул. "Арсеналски ". Там следва построяването на тролейбусна линия, която да обезпечава връзка с метрото на кварталите "Гоце Делчев ", "Манастирски ливади ", "Стрелбище ". През лятото ще продължим с работата по разширението на бул. "Монтевидео ". Също от предходната година остана сектор от бул. "Тодор Каблешков " и бул. "Борис III ", по който ще продължи работата. Предстои и работа по реконструкцията на трамвайните линии – по бул. "Борис III " и ул. "Каменоделска ", изясни столичният кмет.

Инвестициите ни в просветителна инфраструктура са сериозен и потвърден наш приоритет. През тази година предвиждаме съвсем двойно нарастване спрямо предходната година. Продължаваме да строим интензивно и целеустремено нови детски градини в кварталите, в които към момента има проблем. Предстои откриването на четири нови детски градини и следва строителството на още осем детски градини. Новият ни акцент е уголемение и строителство на учебни заведения. Моята фантазия е да създадем съвременни учебни заведения. Планираме да проектираме и да стартираме поетапното строителство на най-малко четири нови учебни заведения, съобщи Йорданка Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР