От първи юли за тежкотоварните камиони, пътуващи за Гърция през

...
От първи юли за тежкотоварните камиони, пътуващи за Гърция през
Коментари Харесай

Осигуряват зелени коридори за празните камиони, влизащи в Гърция

От първи юли за тежкотоварните камиони, пътуващи за Гърция през граничния пункт " Кулата ", ще бъдат обезпечени две трасета, като едното от тях ще бъде за камиони без товар, съобщи БНР. Това беше решено на среща сред представители на транспортния отрасъл, контролните институции и регионалния шеф на Благоевград.
Възможното облекчение на трафика през делничните дни, когато камионите, излизащи към Гърция в светлата част на денонощието, са не по-малко от 1400, е в решението две от общо петте трасета да бъдат обособени за тирове, като едното ще е единствено за празни камиони. а едно - за рейсове и микробуси. Агенция „ Митници “ е поела ангажимент това да се случи макар казуса с кадровото застраховане, сподели след срещата регионалният шеф Николай Шушков:
 Камиони с пластмасови боклуци от Източна Европа са арестувани на границата с Турция Камиони с пластмасови боклуци от Източна Европа са арестувани на границата с Турция
Камиони с пластмасови боклуци с генезис от Румъния, Полша и България престояват на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " на път към дружество за преправка...
  " Имаме решение, подкрепено от Агенция " Митници " - да бъде намерено трасе, през което ще минават единствено празните коли. Обещаха от 1 юли да проработи в цялостна мощ ".
Проблемът преди граничния пункт „ Кулата “, където е мощното притеснение след автомагистрала „ Струма “, няма по какъв начин да бъде решен в къси периоди, призна Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.а и сред водачите и на леките коли ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР