От партията на Цветан Цветанов излязоха с остра позиция на

...
От партията на Цветан Цветанов излязоха с остра позиция на
Коментари Харесай

Републиканци за България: Противопоставяме се на Радев, плаши с вето по геополитически въпроси

От партията на Цветан Цветанов излязоха с остра позиция на президента Румен Радев.

" Президентът Румен Радев все по-ясно показва настройките си в отбрана на Руската федерация. Позициите му в Европейския съвет по тематики за следваща поддръжка за Украйна с оръжие и идни наказания на Европейски Съюз против съветското нуклеарно гориво, демонстрират поетите задължения към Русия и слагат България в изолираност ", безапелационни са в изказването си от групировката на Цветан Цветанов.

" Президентът от името на страната си приказва уверено за това къде се нареждаме, в обстановка на тежка политическа рецесия, при ръководство на следващ длъжностен кабинет, в който излиза наяве, че той, президентът Радев, взима решенията. Въпреки гласуваното от Народното събрание право на Министерски съвет да продължи да подхваща всички дейности за оказване на следваща военна поддръжка на Украйна, от 9 декември 2022 година, Радев декларира, че такава няма да последва. Не с тези думи, само че това е ясно за аудиторията ", установяват " Републиканци за България ".

" Дали би трябвало да се приказва за налагане на несъгласие преди да се договорят дерогации, както стана при рестриктивните мерки за петрола? Радев плаши Европейски Съюз с несъгласие в миг, в който цялата интернационална общественост се сплотява и чака развръзката на войната, която сложи целия свят според от капризите на един сатрап ", вузмащават се от партията на Цветанов.

" Дали би трябвало да следваме стъпките на вождове, за които очевидно човешкият живот няма стойност? От Републиканци за България, сме безапелационни, че мястото на България е и би трябвало да остане в кръга от страни, за които хуманността има значение ", приключва позицията. С сходни обвинявания и остро сериозен звук излязоха и от " Демократична България ", които също жигосаха желанието на президента за нуклеарно несъгласие и за прекъсване на оръжията за Украйна, до момента в който е на власт служебното държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР