От партия Движение Да България изразяват остра тревога от публичното

...
От партия Движение Да България изразяват остра тревога от публичното
Коментари Харесай

От Да България притеснени, че Борисов се разграничава от позицията на ЕС

От партия " Движение Да България " показват остра паника от общественото разграничение на премиера Бойко Борисов от общата позиция на страните от Европейски Съюз, които поддържат версията на Лондон, че на територията на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия е осъществено нахлуване с " Новичок ".

Припомняме, по време на съвещанието на Европейския съвет от 22 март 2018 година евролидерите се съгласиха, че има огромна възможност Русия да е виновна за нападението с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. От Европейски Съюз отзоваха посланика на общността в Москва за съвещания.

Българският министър председател съобщи, че е изискал доказателства, отвън формулировката на английския министър-председател Тереза Мей, съгласно която с " висока степен на възможност " зад случая " Скрипал " стои Москва .

 Борисов не е оптимист за мирното развиване на света
Борисов не е оптимист за мирното развиване на света

Имаме доста малко отворени канали за връзка и ми се желае да действаме с повече разсъдък и отговорност

В Брюксел на 23 март 2018 година Борисов съобщи: " Всички имаме вяра на Англия, само че споделих и своите позиции, припомних и обвиняванията против Саддам Хюсеин за потреблението на химическите оръжия - Тони Блеър се извини по-късно, само че нещата бяха свършени ", разяснява българският министър председател.

От партията на Христо Иванов дефинират държанието на премиера като явен знак на отвод от взаимност от страна на България с останалите европейски сътрудници в извънредно внимателен за Европейския съюз и НАТО миг. " Подобен акт подкопава така и така отслабеното доверие, което сътрудниците ни имат към нас . То слага под въпрос действителната принадлежност на България към Европейския съюз и НАТО, както и цялостното развиване на страната ни като европейска демократична страна.

 Цветанов за
Цветанов за " Скрипал ": Ще гоним руснаци, в случай че има опасност за сигурността

За в този момент такава опасност няма съгласно Цветанов

" Поведението на министър-председателя по време на Европейския съвет в Брюксел е още по-смущаващо на фона на неналичието на каквито и да е дейности от негова страна и от страна на държавното управление и на способените правоохранителни органи против антидемократичната и антиевропейска агитация, провеждана в България посредством псевдо медии и уеб сайтове за дезинформация и подправени вести, някои следени от Делян Пеевски, а други намерено свързани с съветските стопански политически ползи. Особено скандалното е, че тези " медии " се финансират частично със средства от държавния бюджет и европейските фондове ", пишат от " Да България ".

Те обвързват решението да поддържаме наличните си изтребители благодарение на съветския консорциум-производител - РСК МиГ и о пита да се възвърне плана АЕЦ " Белене " с думите на Борисов по отношението абсурда за Скрипал.

" Действията на Бойко Борисов на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел са мотив да бием паника, че в страната се организира целенасочена и широкомащабна дезинформационна акция, целяща да срине поддръжката на българското общество за демокрацията като форма на социална организация и да настрои жителите против принадлежността на България към Европейския съюз, като сътвори предпоставки за определяне навън властническо ръководство ", пишат от " Движение Да България ".

 Министерство на външните работи: Няма решение от България да се гонят съветски дипломати
Министерство на външните работи: Няма решение от България да се гонят съветски дипломати

Британски медии разгласиха, че и страната ни ще изведе съветски дипломати

Припомняме, на 24 март в английски медии се появи информацията, че и България е измежду страните, които ще изгонят съветски дипломати .

Малко по-късно ръководителят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че до сходна стъпка - отзоваване на съветски дипломати, може да се прибегне единствено в случай че има опасност за националната ни сигурност.

От Министерство на външните работи обявиха, че няма решение Българя да отзовава съветски дипломати .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР