От парламентарната група на "Продължаваме промяната" потвърдиха, че техни представители

...
От парламентарната група на "Продължаваме промяната" потвърдиха, че техни представители
Коментари Харесай

В последните минути: ПП няма да успеят за консултациите с президента днес

От парламентарната група на "Продължаваме смяната " потвърдиха, че техни представители няма да съумеят да вземат участие в плануваните за 13 часа през днешния ден съвещания от президента Румен Радев с представители на ПГ.

Причината е, че сега има съвещание на бюджетната комисия, като Политическа партия ще изискат втора дата след разглеждането. Разговорите ще се състоят след връщането на президента от Мадрид.

Държавният глава стартира през днешния ден срещи с парламентарните партии преди да бъде връчен първи мандат за сформиране на държавно управление в този парламент.

Втората среща на президента през днешния ден е ориентирана в 14,15 и с представителите на ГЕРБ-СДС.
Пресцентър на "Продължаваме смяната ":

Днес сутринта от Президентсвото беше изпратена покана за присъединяване в консултациите при Президента Румен Радев по отношение на съставянето на ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание.

От “Продължаваме Промяната” уведомихме с публично писмо от Андрей Гюров Президентството, че през днешния ден се организира изключително съвещание на Комисията по Бюджет и Финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет. За вторник (28.06.2022) е планувано изключително съвещание на Народното събрание за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще обезпечи навременно погашение на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите фамилии. Днес следва Национален съвет на “Продължаваме Промяната”, а на следващия ден предстоят съвещания с съдружните ни сътрудници.

В тази връзка чакаме нова дата от господин Радев и неговата администрация, която да е след изключителното съвещание на Народно събрание във вторник и след предстоящото разглеждане на промените и допълненията в Закона за държавния бюджет в сряда.

От президентството оповестиха:

В президентската институция е получено писмо от парламентарната група на „ Продължаваме промяната “, с което осведомят за неспособност да вземат участие в свиканите от президента съвещания за връчване на мандат за сформиране на държавно управление, в сходство с авансово съгласуваната времева рамка.

Предстои да бъде избран различен ден, в който да се организира отсрочената през днешния ден среща на президента с представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “.

Консултациите на президента с останалите парламентарни групи ще се проведат според оповестената към този момент поредност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР