От парламентарната група на партия призоваха промените в Закона за

...
От парламентарната група на партия призоваха промените в Закона за
Коментари Харесай

ГЕРБ: Промените в Закона за съдебната власт трябва да бъдат дадени на Конституционния съд


От парламентарната група на партия приканиха измененията в Закона за правосъдната власт да бъдат дадени на Конституционния съд.

Депутатът Радомир Чолаков разяснява, че признатите на второ четене параграфи, с които статутът на европейския прокурор и европейските делегирани прокурори ще се приравни на статута на националните прокурори, е несъответстващо и срамно "

" Нагледахме се, сътрудници, в този мандат на извращения с правото, и популярност Богу, че това Народно заседание завършва, с цел да завърши и мъката, в която се намира нашата специалност. Понеже, за жалост, на следващия ден или вдругиден се разпускаме, няма да имаме време да пуснем искане пред Конституционния съд за оповестяване на противоконституционност на преди малко признатия законопроект, за което госпожа министърката в този момент ще се радва. Надявам се обаче някой от другите оправомощени органи да го направи, с цел да покажем на тези хора, че те не схващат от право и е добре да не се занимават повече с тази материя. Трябва да им бъде показана силата на правото, както до момента Конституционният съд им я демонстрира ", съобщи Чолаков.

А министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова благодари на болшинството за признатите дефинитивни промени:

" Българският народ чака правдивост, българският народ желае злоупотребите с евросредства да бъдат разследвани и надлежно отговорните - изправени пред съда. С този законопроект вие направихте това допустимо. И да, устояхте на всички опити да се ускори или да се откри власт на основния прокурор и върху европейските делегирани прокурори. По този метод вие попречихте да бъде употребена и каквато и да е била политическа или друга подмолна власт върху работата на тези европейски делегирани прокурори “, сподели Йорданова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР