От парламентарната група на БСП за България“ днес внасяме необходимите

...
От парламентарната група на БСП за България“ днес внасяме необходимите
Коментари Харесай

Нинова: Свикваме извънредно заседание на Народното събрание

 От парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “ през днешния ден внасяме нужните подписи за привикване на изключително съвещание на Народното събрание в понеделник от 13 ч. Определяме следния дневен ред:

Първо, решение на Народното събрание, с което се задължава държавното управление на Борисов в седем дневен период да внесе актуализация на бюджета в Народното събрание, във връзка със социално-икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията с КОВИД-19.

Второ, чуване на министър-председателя и ръководител на партия ГЕРБ, Бойко Борисов, и министъра на вътрешните работи за неприемливото принуждение над публицисти и протестиращи жители по време на националната конференция на партия ГЕРБ.

Мотивите ни за искане на изключително съвещание са следните:

По бюджета - последствията от рецесията с КОВИД-19 са тежки за стопанската система и за семействата. Последният месец министър председателят Борисов даде обещание или раздаде близо 2 милиарда лв. - без проект, без тактика, отвън парламентарния ред,  с цел да погаси недоволството против себе си и за своето персонално избавление. Това са парите на всички българи и желаеме гаранции, че те ще стигнат до хората и действителната стопанска система, а няма да потънат в нечие чекмедже и в доближените до властта компании. Искаме явен доклад какво е положението на бюджета и прогнози за есента и зимата. Искаме бистрота за харченето на всеки лев на българските жители, предвидимост за стопанската система и грижа за хората.

В актуализацията на бюджета ще предложим пари за машинното гласоподаване. Чуваме през днешния ден, че хората се плашат със болест от машинното гласоподаване, че нямало време за него. 10 години не си мръднаха пръста, с цел да го осъществят изцяло с единствената цел да манипулират изборите и да трансформират резултата. Няма да отстъпим от това и желаеме в тази актуализация, която държавното управление ще внесе, да се подсигурява и машинното гласоподаване.

За последните 10 години доста пъти сме били очевидци на посягане против свободата на словото, цензура, напън, заплашване и побой над публицисти. Вчера бяха минати всички граници. На публично мероприятие на ръководещата партия, която държи всички лостове на властта, се стигна се до това да не може да се обезпечи сигурност на хората и върху тях да се нанася побой. Има явни записи на публицистите, че биячите се познават с представители на партия ГЕРБ. И двата случая - харченето на пари отвън Народното събрание и насилието над публицисти и протестиращи са емблема на ръководството на Борисов и ГЕРБ.

През последните години е погазван Народното събрание и министър председателят еднолично е разпределял средствата на всички български жители – или за оцеляване, или за партийни потребности. Цензурата и бухалката за всеки инакомислещ и свободен човек, който показва мнението си, не за първи път се пускат в деяние, отново със същата цел – защита на едноличната власт. Това са две характерности на ръководството през последните години, на което е време да се постави край и да се стартира с смяната в България.

На въпрос на публицист за изявлението на Слави Трифонов, че не би се коалирал с ГЕРБ и Движение за права и свободи, това значи ли коалиция с Българска социалистическа партия, Нинова отговори: " Нека изчакаме, да пристигна парламентарна акция, да си предоставим стратегиите, и тогава можем да разясняваме вероятни обединения със Слави Трифонов или други обединения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР