От пълноценната европейска интеграция на Западните Балкани зависи сигурността и

...
От пълноценната европейска интеграция на Западните Балкани зависи сигурността и
Коментари Харесай

Президентът Радев обясни от какво зависи стабилността на Европа

От пълноценната европейска интеграция на Западните Балкани зависи сигурността и стабилността на цяла Европа, това съобщи президентът Радев в Тирана, където съставлява България на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, информира прессекретариатът на президента.

Президентът открои разискваните в границите на форума енергийна сигурност, икономическо развиване, както и миграционния напън към Европа.

В отговор на въпрос за присъединението на страната ни към Шенген президентът прикани политическите сили у нас да не политизират тематиката и да не я употребяват за персонална кавга сред партийни водачи.

" Този парламент би трябвало да одобри законите по Плана за възобновяване и резистентност, които касаят правосъдната промяна ", добави още президентът. Румен Радев уточни, че е имал опция да разиска тематиката и с водачите на Нидерландия и Австрия. По думите му България има всички шансове да се причисли следващата година към Шенген, само че това значително зависи по какъв начин ще се работи на дипломатическо равнище и най-много вътре в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР