От онези времена, в които всеки си позволяваше почивка по

...
От онези времена, в които всеки си позволяваше почивка по
Коментари Харесай

10 неща от родното ни Черноморие, които вече не съществуват

От тези времена, в които всеки си позволяваше отмора по Черноморието, са останали прелестни мемоари за неща, които изпълваха дните с наслада. Ето кои са 10 екстри от Черноморието, което извършите 70-те и 80-те години толкоз хубави и незабравими.

Сергия за вестници – през днешния ден само възрастните хора четат вестници, само че в предишното не беше по този начин. Преди не се отиваше на плаж преди човек да се ресурси с най-малко няколко вестника, от които да научи настоящите вести за България и света. За децата също имаше хартиени издания на някои списания или комикси.

Компактдиск – от дълго време е липсващ от полезрението ни, тъй като през днешния ден всичко се намира в интернет. Човек може да изтегли обичаните си песни и на телефона, и на компютъра. Няма потребност да си купува компактдиск.
 Лекарите по родното Черноморие изчезнаха Лекарите по родното Черноморие изчезнаха
Кризата за лекари става все по-осезаема по Черноморието. Проблемът се вижда както по Южното, по този начин и по Северното Черноморие, предад...

Малки риболовен кейове – през днешния ден също можете да ги видите, в случай че се сетите за тях. В Поморие, Несебър и Созопол дървените риболовен лодки са същинска атракция. В предишното са се употребявали за лов на риба, до момента в който през днешния ден провокират изненада у туристите, които се натъкват на тях.

Цаца в кафяви хартиени пликове – не всеки път цацата се е сервирала по капанчета и заведения за хранене. Преди можеше да си вземеш рибка в кафяв книжен плик. Днес хората, които избират да летуват на палатка към момента могат да намерят такова място, от което да почерпят от достоверния усет на рибата.

Плажен фотограф – спомен от морето на момента, без да ни интересува по какъв начин изглеждаме, а с кого сътворяваме този спомен. Сега той е преместен от смарт телефоните, пред които позираме самоуверено и по най-различни способи.

Книжарници – в книжарниците рядко има книги или най-малко в по-малките градчета по морето. Обикновено там може да намерите средства за писане и оцветяване, както и детски книжки за оцветяване. Ако обаче ви се чете книга, по-добре си носете от у дома.
 План-график за новините от Черноморието това лято План-график за новините от Черноморието това лято
Отразяването на вести е належащо, само че единствено в случай че не можеш да ги предвидиш. Затова ще отразим най-важните събития по Черноморието тази година..

Кораби-комети – тези кораби свързваха по-големите черноморски градове с линии всеки ден. Пътуването беше елементарно и прелестно.

Сувенир стъклена риба – преди всяко домакинство имаше най-малко една вкъщи – сувенир от морския бряг. Заедно с нея най-търсените сувенири бяха елементарните картички, морският термометър и дървеното корабче. Днес в домовете се виждат само хладилници, окичени с магнитчета.

Широкият пясък без екскаватор – застрояването е огромен проблем в днешно време. Трудно можеш да откриеш местенце, на което да се насладиш само на природата. Широките пясъци към този момент са мираж. Почти на всички места се виждате багери, ламарини, градежи и така нататък

Пионерски лагер – всички деца познаваха от дребни морето и хората ходеха по-често. Сега на мястото на лагерите има огромни и първокласни хотели, които оферират занимания за децата в специфичен ъгъл с аниматор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР