От областната управа на граничната със Сирия турска област съобщиха,

...
От областната управа на граничната със Сирия турска област съобщиха,
Коментари Харесай

Най-малко 29 турски войници бяха убити при въздушни удари в Сирия

От регионалната администрация на граничната със Сирия турска област оповестиха, че 29 турски военни са починали при въздушен удар от страна на сирийския режим в Сирия. По-рано валията на региона Рахми Туран съобщи, че има 9 убити, както и ранени, в това число и такива в тежко положение. Лечението на ранените продължава.

Според към този момент непотвърдени публично данни броят на починалите и ранени турски военни може да е по-голям. Вследствие на ескалацията на напрежението в Сирия в Анкара се организира изключителна среща, управлявана от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. Заседанието в президентския замък продължи два часа и в него взеха присъединяване военният и външният министър, началникът на Генералния щаб, ръководителят на разследващата работа Разузнавателна служба на Турция и други високопоставени публични лица. Крайната националистическа Партия на националистическото деяние, която поддържа ръководещата Партия на справедливостта и развиването, и опозиционната Народнорепубликанска партия организираха изключителни съвещания на управленията си по отношение на ситуацията.

По-рано довечера Русия упрекна Турция в нарушение на съглашението от Сочи и че е подкрепила с артилерийски огън въоръжените размирен групи в Идлиб, а в съветски медии се появиха информации, че са били употребявани портативни зенитни ракетни комплекси (ПЗРК) против сирийски и съветски самолети и хеликоптери. Такива фрагменти бяха оповестени и в обществените мрежи.

При турски удари за 17 дни са били унищожени над 1700 сирийски военни, 55 танка, 3 хеликоптера, 18 бронирани машини, 29 гаубици, минохвъргачки, хранилища за муниции, оповестиха турски медии. Точният брой жертви и провали на сирийската войска не могат да бъдат доказани от самостоятелни източници.

Ройтерс заяви, базирайки се на почитан турски източник, че Анкара е взела да не стопира опитите по суша и море на бежанци да доближат до Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР